Bár hivatalos bejelentést nem kaptunk, de azért a Nightwish énekesnőjének kreativitására is jó hatással volt a sok otthon eltöltött idő

Floor Jansen

Floor Jansen pár napja Instagram-oldalán élőben jelentkezett be rajongóinak, és a kérdések megválaszolása során – nem meglepő módon – felmerült egy esetleges szólólemez ötlete is. A mindig mosolygós énekesnő a következő gondolatokat osztotta meg ezzel kapcsolatban: „Amióta tavaly részt vettem egy énekes reality showban itthon, Hollandiában, egyre többen érdeklődnek, hogy mikor jelentetek meg szólólemezt. Ez felvetett bennem kérdéseket. Akarnám egyáltalán csinálni? Mikor csinálnám? Milyen stílusú zene lenne? Mivel mostanában én is elég sokat vagyok itthon, így több időm jutott az írásra. Persze ez nem azt jelenti, hogy máris szuper-kreatív lettem és tudom, hogy mit akarok. De szuper érzés, hogy legalább van időm ezen gondolkozni és megnézni, hova jutok el vele.”

Mindenesetre arról már van elképzelése, hogy milyen nem lenne ez a lemez: „Őszintén szólva, nehezen tudom elképzelni, hogy rock vagy metal zene lenne. Rockot nemrég énekeltem, metalt pedig rengeteget éneklek. És különben is, már tagja vagyok a legjobb zenekarnak, valamint, ha egy Tuomas Holopainen-féle karakterrel vagy egy csapatban, azért nagyon nehéz előhozakodni bármi eredeti dologgal, és ezt az iránta érzett legnagyobb szeretet és tisztelet mondatja velem. Különben is, 20 évnyi metal után nem lenne izgalmas valami mást csinálnom? Jelenleg így érzek ezzel kapcsolatban.”

Szólólemez vagy sem, a Nightwish körül egyébként is most felpörögtek kissé az események, hiszen nemrég jöttek ki friss stúdiólemezükkel, amiről természetesen nálunk is olvashattál.

Szóljon most a friss műről egy tétel!

 

Megosztás