Tegnap délelőtt új, online rádió kezdte meg a működését Fesztivál FM néven. Ígéretük szerint 12 hónapra elhozzák a fesztiválok hangulatát, ahol oly’ szívesen töltünk időt. Most a nap bármely szakában, akár hóban, akár szélben, autóban, vagy otthon ülve is kedvenceinkkel lehetünk.

Fesztivál FM

A zenének, zenekaroknak, rendezvényeknek nagy szüksége van a felületekre. A Fesztivál FM szerkesztői bíznak abban, hogy sokan megtalálják számításukat úgy, hogy felületet kapnak: beszélhetnek a rendezvényeikről, szólhatnak a közönségükhöz. Ezzel elsősorban az adott város, rendezvény kap segítséget, de nem másodlagosan az ott fellépőkre is rá lehet világítani.

 

 

Szűcs Mihály így nyilatkozott az új rádióról: „Ezek egymással szervesen összefüggő dolgok: kellenek a jó bandák, a jó helyszínek, a jó megmozdulások, és kellett egy jó csatorna, hogy ezek mind eljussanak a zsűrihez, a közönséghez. Ez egy nagyon fontos, és eddig lehet ki nem mondott igény. A Fesztivál FM nem a Barba Negra rádiója. Mi magunk is partneri kapcsolatban állunk az új rádióval. Erre szeretnénk lehetőséget kínálni fesztiválok, rendezvények, klubok szervezőinek is: Itt egy új felület, ahol elmondhatják, mire készülnek, milyen koncertek, érdekességek vannak a tarsolyukban. Mindezt úgy tehetik meg, hogy közben a közönségük is jól szórakozik.”

A fesztiválok világában nagyon jól megfér egymás mellett a rockzene a modernebb stílusokkal, a régebbi sikerek éppúgy, mint a feltörekvő előadók. „Az az elképzelésünk, hogy egész évben egy hatalmas fesztiválon töltsük együtt az időt: 12 hónap zene, 12 hónap fesztivál. Azt a fajta sokszínűséget álmodtuk meg, amit egy nagy, mindenkit – de legalábbis sokakat – érdeklő fesztivál tud adni: az egyik sarokban tehetségeket látsz, valahol máshol a világ legnagyobb rockhimnuszai szólnak, megint máshol könnyedén lötyögsz és táncolsz valami könnyedebb zenei világban” – így folytatta Szűcs Mihály.

Az új rádió a hangulatot szeretné jól lefesteni: 12 hónap zene – 12 hónap fesztivál. Nem egy specifikus csatorna a cél, hanem egy szélesebb körnek szóló zenei kínálat. Az ötletgazda így zárt: „Elmész egy nagy fesztiválra, az egyik színpadról rockzene szól, de a másik oldalról valami könnyedebb dallam szűrődik be. Az egész egyben alkot egy képet, és ennek a sokszínűségnek köszönhetően lesz a rendezvény jó érzésekkel teli. Valami ilyet képzeltünk el.”

Online: www.fesztivalfm.hu
Facebook: www.facebook.com/fesztivalfm.hu

Megosztás