32 évvel az ‘1000 szent ígéret’ után született a ‘Feltámadás’, a Griff együttes új albuma. A Wisdomból és Crossholderből is ismert Nachladal István „Nahi” énekel a néhány régi klasszikus újraértelmezése mellett vadonatúj dalokat tartalmazó CD-n.

Griff

1989-ben alakult a Griff, és rögtön készült is egy nagyon jó lemez, az ‘1000 szent ígéret’ a Tátrai Bandből érkezett Vertig József énekével, mellette Balassi István és Czverencz Ákos gitárosok, Jülek Károly billentyűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros és Galántai Zsolt dobos alkotta a csapatot, a dalszövegeket Mischl Róbert írta. Vertig elég hamar távozott a bandából – nem sokkal később az élők sorából is –, akik Rudán Joe-val folytatták, ám őt elszipkázta a Pokolgép. A banda több tagcsere után Mischl Róbert énekével kiadott egy ‘Live’ albumot, mely gyakorlatilag második albumnak is felfogható, hiszen vadonatúj számok szerepeltek rajta, nem az első lemez koncertverziói. Az eredeti gárdából csak Czverencz Ákos gitáros és Jülek Károly billentyűs maradt meg eddigre, de a megjelenés után nem sokkal feloszlottak. 2008-ban talált egymásra ismét a két zenész, ekkor Tóth Attilával kezdték újra, de őt is elorozta a Pokolgép.

 

 

2020-ban Jülek Károly – ezúttal már egyedüliként az őstagságból – ismét feltámasztotta hamvaiból a Griffet (lehet, át kéne keresztelni Főnixre!), ezúttal Ráduly Levente énekével, adtak is jó néhány koncertet és ez év elején hozzákezdtek az új nagylemez felvételeihez. Hosszú csend után azonban meglepetésre ezt a bejelentést tették: „Sajnos, amit nap mint nap látunk mindenhol, nálunk is megtette a hatását: vírus, korlátozások, oltás vagy nem oltás, mindez kikezdte a csapatszellemet és a barátságot. 2021 júliusában a Griff zenekar szétesett. De nem adtuk fel és alig egy hónap alatt már ismét szárnyal a nagy madár, a lemez rövidesen kész.” A most megjelent vadonatúj lemezen Nachladal István „Nahi” (Wisdom, Crossholder, Invader) énekel, Jülek Károly mellé két testvére ugrott be, Jülek Tamás gitározik és Jülek Erik dobol, a basszusgitársávokat Solti Ferenc „Frenkie” és Temesi Bertalan vette fel. A lemezen az új dalok mellett néhány régi, emlékezetes nóta is felcsendül, a mai hangzásvilágnak megfelelően. A kiadvány méltó emléket állít a tragikusan fiatalon elhunyt Vertig Józsefnek egy neki szóló dal és egy emlékoldal formájában. Most már itt lenne az ideje az ‘1000 szent ígéret’ CD-kiadásának is!

A ‘Feltámadás’ dallistája:

01. 1000 szent ígéret
02. Állj, kímélj!
03. Szédült lány
04. Más nem jutott
05. Megrögzött álmodozó
06. Kijátszott idő
07. Hol a stex?
08. Árnyék
09. Úgy érj ma hozzám!
10. Égért nyúlsz
11. Hazaértél…

Griff - Feltámadás

Megosztás