A finn folk metal csapat bejelentette, hogy július 10-re tűzte ki a Metal Blade Records következő nagylemezük megjelenését. A Rum, Women, Victory szöveges videóját már meg is nézhetjük.

Ensiferum

Ha az ember egy kis folk ihletésű dallamos death metalra vágyik, akkor az Ensiferum az egyik legjobb választás. A csapat ezúttal legütősebb anyagát teszi le az asztalra a nyolcadik nagylemezzel, mely a ’Thalassic’ címet kapta. Az antik görög szó jelentése: „a tengerhez kapcsolódó”. A lemezen hallható dalok nemcsak szimfonikus zenekari kíséretet, hanem hagyományos népi hangszereket is tartalmaznak a gitár, a basszusgitár és dob mellett. Mikko P. Mustonen hangszereléseit kiegészíti Lassi Logren hegedűs virtuóz játéka is néhány dalban. Sami Hinkka basszeros/énekes így mesélt az újdonságról: „Úgy gondolom, egy lépést tettünk előre zenei értelemben, szerintem a legjobb dolgot sikerült kihoznunk a régi, jól felismerhető hangzásunkból. Megvannak a védjegyeink: a gyönyörű folkos dallamok, a seggberúgós riffek, a különböző stílusú énekek keverése és a jól énekelhető refrének. Pekka Montin billentyűs és énekes hozzáadása jó ötlet volt, egy új szintre emelte az egészet.”

A Metal Blade Records most is több variációban készíti el a kiadványt. Lesz digipack CD, piros/fekete és lila/kék, valamint fekete színű és picture disc vinyl lemez is, továbbá egy díszdobozos változat is készül. Utóbbiban egy demó anyagokat tartalmazó bónusz CD, egy poszter, egy ivókürt lesz és egyéb ajándéktárgyak.

’Thalassic’ dallista:

01. Seafarer’s Dream
02. Rum, Women, Victory
03. Andromeda
04. The Defence Of The Sampo
05. Run From The Crushing Tide
06. For Sirens
07. One With The Sea
08. Midsummer Magic
09. Cold Northland (Väinämöinen Part III)
10. Merille Lahteva 
(bónuszdal)
11. I’ll Stay By Your Side (bónuszdal)

Ensiferum - Thalassic

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás