A gótikus metál (Theatre of Tragedy) és a szimfonikus metál (Leaves’ Eyes) után ismét új műfajban próbálta ki magát Liv Kristine. Leginkább melodic death / doom metalnak aposztrofálták zenéjüket, melynek elsőszülötte a Slumber Of Decay kislemez.

Coldbound

A Coldbound kiadta új kislemezét, a Slumber Of Decayt és az ahhoz készült videót. A csapat tagjai az ötletgazda és multiinstrumentalista Pauli Souka, az énekes Liv Kristine (ex-Leaves’ Eyes, ex-Theatre of Tragedy) és az Ensiferum korábbi billentyűse, Meiju Enho.

 

 

Bár a Coldbound háromtagú formáció, ennél jóval többen vettek részt a lemezkészítésben. „Számomra megtiszteltetés volt, hogy 43 emberrel dolgozhattam együtt; mind a 43 csodálatos zenész és fantasztikus személyiség. Ezen emberek némelyike hatalmas hatással volt a zenei látásmódomra, közülük kettő határozottan Liv Kristine és Meiju Enho. A fő oka annak, hogy ebbe a projektbe bevontam őket, az volt, hogy tudtam, száz százalékig bízhatok bennük” – mondta Pauli Souka.

„Ez egy látomás, mely rejtélyes módon visszhangzik a zenénkben. Olyan módon, amely képes közönségünket kivételes transzba ejteni, ahol átélhetnek különféle érzelmi szituációkat; vajon ezek az érzések kapcsolódnak-e a titkainkhoz, a szabadságunkhoz, a képzeletünkhöz vagy a belső vívódásainkhoz?” – mondta a sejtelmes klipről Liv Kristine.

Megosztás