Egy Los Angeles-i kórházban, 89 éves korában elhunyt Wayne Shorter, a jazz és a jazz-rock műfaj egyik legnagyobb hatású szaxofonosa.

A legendás szaxofonos Wayne Shorter néhány éve már visszavonult az aktív zenéléstől, eltűnt a refelektorfényből. Hosszú pályafutása alatt játszott Miles Davisszel, Joe Zawinullal közösen alapították meg a jazz-rock egyik legfontosabb formációját, a Weather Reportot, amelynek népszerűsége vetekedett a kortárs rockzenekarokéval. Shorter később játszott Carlos Santanával, Joni Mitchell-lel és a Steely Dannel is. 89 éves korában hunyt el.
„Nagyon szerettem vele dumálni a színpad mögött, amikor a Weather Reporttal közösen turnéztunk. Ők a ’Heavy Weather’, mi az ’Elegant Gypsy’ albumot promotáltuk. Soha nem jöttem rá, hogy Wayne szórakozik velem vagy halálosan komolyan gondolja, amit mond. Úgy beszélt, mint ahogy játszott – rövid sorozatokban. Az egyik legnagyobb géniusz hagyott itt minket. Köszönök mindent Wayne, hiányozni fogsz!” – így köszönt el tőle Al Di Meola.

Legyen neki könnyű a föld!

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!