55 éves korában elhunyt a Skid Row egykori énekese, Johnny Solinger. A zenész májelégtelenséggel küzdött, betegségét májusban hozta nyilvánosságra.

Johnny Solinger

Májelégtelenségben elhunyt Johnny Solinger, a Skid Row egykori énekese. Halálának hírét június 26-án, szombaton hozta nyilvánosságra felesége, Paula Marcenaro.  „Mély szomorúsággal értesültem zenészbarátom, Johnny Solinger haláláról – írta a Slash zenekarában pengető Todd Kerns basszer. – Ő volt az élet nagy és merész villanása, aki nagyon fog hiányozni. Tartsd melegen a mikrofont nekem, hogy még egyszer együtt zúzhassunk, amikor én is fölmegyek oda!”

 

 

A Skid Row legsikeresebb időszakának énekese, Sebastian Bach is megemlékezett Solingerről: „Részvétem Johnny Solinger családjának és barátainak, az énekesnek, aki Sean McCabe-et váltotta a Skid Row-ban. Egy alkalommal beszéltünk, nagyjából 1991 környékén, szóval még azelőtt, hogy 1996-ban kirúgtak volna a bandából. Furcsa olyan szalagcímekre ébredni, hogy »Elhunyt a Skid Row énekese«, miközben néhány cikkhez az én képemet használták.” 

Solinger 1999 és 2015 között, vagyis nem a Skid Row legsikeresebb időszakában volt a banda énekese, és a ‘Thickskin’, valamint a ‘Revolutions Per Minute’ albumukon, továbbá a ‘United World Rebellion’ és a ‘Rise Of The Damnation Army’ EP-ken hallható a hangja. Betegségéről május elején beszélt először, és mivel biztosítása nem volt, így a rajongók segítségét kérte a kezelések finanszírozásához.

Johnny Solinger 55 éves volt. Nyugodjék békében!

 

 

 

Megosztás