Az élő zene elkezdte visszafoglalni a járványban elveszített hadállásait, a Download a 2022-es felhozatallal egyenesen mintha be akarná pótolni az elveszített két fesztiválévet.

Reggel írtunk a Nova Rock fellépőiről, most pedig a Download jelentette be a 2022-es zenei kínálatát és csak kapkodjuk a fejünket. A már bejelentett headlinerek, a KISS, az Iron Maiden és a Biffy Clyro mellett több mint 70 új zenekarral bővült a jövő évi lineup. 2022-ben a Donington Parkban fellép a Deftones, a Korn, a Megadeth, a The Pretty Reckless, a Steel Panther, a Sepultura, a Bush, a Lacuna Coil, az Of Mice & Men és még sokan mások. Néhány nagy név hangot is adott örömének, hogy a 2003-ban útjára indult – és mára már földrészeken átívelő – gigantikus dzsemborin újra részt vehet.

 

 

Bruce Dickinson: “Nekünk is óriási csalódást okozott, amikor a világjárvány miatt le kellett mondani a 2020-as koncertet, amely a Maiden hetedik headliner-fellépése lett volna itt, ezért nagyon örülünk, hogy újra meghívást kaptunk, és teljesülhet az a vágyunk, hogy a ’80-as évek óta minden évtizedben játszhassunk a Donington Parkban. Ez a fesztivál jelenti a szent anyaföldet számunkra és Eddie számára is, a rajongóink lelkesedése pedig fenomenális, amit nagyra értékelünk. Alig várjuk, hogy mindenkit újra lássunk, és eltökélt szándékunk, hogy a show egy pokoli jó buli legyen, és a valaha volt legnagyobb hazatérés!”

Gene Simmons: “Már korábban is mondtam, hogy a Download közönsége a legjobb, vevők mindenre! A KISS nagyon készül rá, hogy 2022-ben zúzzon egyet, ezzel megköszönve mindezt.”

Paul Stanley: “A Download lesz a közel 50 éves diadalutunk bombasztikus csúcspontja, méltó búcsú olyan ország népétől, amelynek a zenéje az ereinkben csörgedezik.”

A jegyek értékesítése elindult, ha valaki az említett Nova Rockon is ott akar lenni végig, az nem fog menni, mert a két fesztivál fedi egymást.

Megosztás