A rajongóknak jó hír lehet, hogy Silenoz, a Dimmu Borgir gitárosa szerint egy gitárorientáltabb, kevesebb szimfonikus elemet tartalmazó anyag van születőben a csapat műhelyében, és talán már nem is kell olyan sokat várni rá.

Dimmu Borgir

A Dimmu Borgir gitárosa, Sven Atle Kopperud, azaz Silenoz egy ausztrál podcastnek megerősítette, hogy a zenekar keményen dolgozik a 2018-ban megjelent grandiózus ’Eonian’ nagylemez folytatásán, amely hangszeres megoldásai miatt nagy port kavart az ős-rajongók körében.

„Elég jó úton járunk ahhoz, hogy megkezdjük a következő album dalszerzési folyamatait. Igazság szerint a dolgok eléggé csendesen folynak, mindenki külön dolgozik, de rengeteg ötletünk van az új anyaghoz. Csak összeöntjük ezeket egy úgymond »Dimmu-fazékba«, majd megkavarjuk, aztán kijön belőle valami. Olyan ez, mint egy húsdaráló. Elég hosszú folyamat, de nagyon szórakoztató is egyben és soha nincs hiány ötletekből vagy riffekből. Nagyobb kihívás ezeket összerakni. Aztán levágjuk a zsíros részeket, amelyekre alapvetően nincs szükség. Nagyon jó érzés, és garantálom, hogy nem fog eltelni tíz év a következő albumig.” – mondta Silenoz nevetve.

Az új Dimmu Borgir-anyag zenei irányvonalával kapcsolatos kérdésre Silenoz így válaszolt: „Mindig furcsa erről beszélni a dalírási folyamatnak ennyire az elején, de úgy érzem, lehet, hogy kicsit jobban leegyszerűsítjük a dalokat. Ez valószínűleg nem sokat mond, mert túl sokféle ötletünk van, de úgy érzem, hogy egy kicsit talán visszaveszünk, főleg a nagyzenekari oldalon. Szóval ne csodálkozzatok nagyon, ha a Dimmu Borgir egy kissé lecsupaszított változatát kapjátok a következő albumon!”

Idén januárban Silenoz azt mondta az Extreme Metal Festival Newsnak, hogy a Dimmu Borgir valószínűleg „agresszívabb fordulatot vesz” a közelgő lemezen. „Most, hogy Victor Brandt basszusgitáros is a zenekar tagja – aki egyébként eredetileg maga is gitáros – négyen írjuk a gitárriffeket – mondta. – Ezért nem lepne meg, ha az új anyag sokkal gitárorientáltabb lenne, amit egyébként nem is bánnék.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás