Dave Mustaine londoni koncertjén elárulta, hogy októberben megszabadult a halálos kórtól. A Megadeth frontemberénél tavaly diagnosztizáltak torokrákot, hamarosan azonban már a színpadon láthatjuk a Papp László Budapest Sportarénában.

Dave Mustaine - Megadeth

Januárban kezdte közös turnéját a Megadeth a Five Finger Death Punch és a Bad Wolves társaságában, melynek január 31-i londoni állomásán jelentette be Dave Mustaine, hogy teljesen megszabadult a ráktól. „Nagyjából egy évvel ezelőtt, amikor az új albumunkon dolgoztunk Franklinben, Tennessee államban, fájdalmat kezdtem érezni a torkomban – mondta a közönségnek. – Úgyhogy elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy rákos vagyok. Én meg csak annyit tudtam mondani, hogy »baszki, rákos vagyok!« Teljes sokkban voltam. Először azt kérdeztem magamtól: »félek?« Aztán rájöttem, hogy nem, hanem kibaszott dühös vagyok. Mindezek után leállítottuk a felvételt, leálltunk mindennel és kezelésre mentem. Ötvenegy sugár- és kilenc kemoterápiás kezelésen vettem részt. Mikor ezek befejeződtek, minden nap csak arra gondoltam, hogy képtelen vagyok elfogadni, ha nem tudok újra játszani, egyszerűen képtelen. Ezért imádkoztam és tudom, hogy ti is sokan imádkoztatok értem. Minden nap imádkoztam, ahogy a Peace Sellsben is mondtam. A második lemez óta mondom már. És minden nap rátok gondoltam meg a családomra. Rengeteg erőt kaptam tőletek. Október 16-án, amikor elmentem az orvoshoz, akkor azt mondta nekem, hogy száz százalékosan rákmentes vagyok.”

 

 

Dave kiemelte, hogy jól estek neki a zenészkollégák üzenetei, különösen azok, amiket James Hetfieldtől [aki nemrég jelent meg ismét a nyilvánosság előtt elvonója után – TAZ]Ozzy Osbourne-tól és Paul Stanley-től kapott.

Megadeth február 20-án lép fel a Papp László Sportarénában a Five Finger Death Punch és a Bad Wolves társaságában, a koncert Facebook-eseménye ITT található.

Megosztás