A Dance kultikus első albuma, melyen még Vértes Attila énekelt, annak idején csak LP-n és kazettán jelent meg, 1990-ben a CD-kiadás gyerekcipőben járt. Szeptember 25-én hiánypótló kiadvány érkezik az e-Music Recordstól.

Dance 1990

A Proton Classics az e-Music Records új kiadványsorozata, mely a klasszikus Proton-kiadványokat gyűjti egybe, és adja ki vadonatúj formában, megőrízve az egyes albumok régi arculatát és hangzásvilágát. Ennek első darabja az 1990-ben megjelent Dance-lemez, a ‘Love Commando’, melyen Révi József gitáros, Balogh Tamás basszusgitáros és Zana „Döglégy” Zoltán dobos mellett az utánozhatatlan hangú Vértes Attila énekelt.

 

 

A Dance ‘Love Commando’ című albuma az 1990-es megjelenést követően hatalmas sikert aratott a heavy metal rajongók körében. A mára ikonikussá vált albumra 10 szám került, a lemez koncepciója teljesen egyedi volt, az A oldalon csak magyar nyelvű nóták szerepeltek, a B oldalon pedig angolul énekelt dalokat hallhattunk. Habár a zenekar a következő albumra teljesen átalakult (az ‘Ördög vagy angyal’-t tekintik a Hooligans ősének, hiszen Ördög Tibor „Csipa” énekes, Kiss Endre „Endy” dobos és Tóth Tibor gitáros játszanak rajta a zenekarvezető Révi József mellett), majd azt követően fel is oszlott, a rajongók azóta is töretlen lelkesedéssel emlékeznek a formációra. A CD-n soha ki nem adott első lemez most egy exkluzív digipack csomagolásban tér vissza, kár, hogy a 2014-ben elhunyt Révi József zenekarvezető-gitáros ezt nem érhette meg.

‘Love Commando’ dallista:

01. Vad száj
02. Sírig tartsd a szád!
03. Válassz!
04. Mindent akar a lány
05. Ne fiam, ne!
06. Love Commando
07. Suicide
08. Don’t Turn Again
09. Dangerous
10. Girls Are Gonna Rock

Dance - Love Commando

Megosztás