Biff Byford – Dal- és klippremier: School Of Hard Knocks

írta karpatisz | 2019.12.14.

2020 februárjában érkezik a Saxon frontemberének első önálló lemeze, amelyről máris tesztelhető a címadó dal, azaz a School Of Hard Knocks.

A ’School Of Hard Knocks’ című kiadványt a Silver Lining Records dobja piacra 2020. február 21-én. Biff Byford mellett remek zenészek lesznek hallhatóak az anyagon: Gus Macricostas (basszusgitár), Christian Lundqvist (dob) és Fredrik Åkesson (gitár), akivel egy Simon & Garfunkel-feldolgozást is készítettek. Vendégként csatlakozik a sorhoz Phil Campbell (ex-Motörhead), Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire), Nick Barker (ex-Dimmu Borgir), Dave Kemp (Wayward Sons) és természetesen a saxonos csapattárs, Nibbs Carter is. Az előrendelés már elkezdődött (ITT), CD és vinyl lesz kapható.

Biff így mesélt a lemezéről: „A múltamról és azokról a dolgokról énekelek, amiket szeretek. De leginkább azt akartam, hogy rám, a személyiségemre és az életemre reflektáljon. A dalok szerkezete változatos, nem csak arra koncentráltam, hogy heavy metalos legyen. A metaltól a rock’n’rollig minden olyan zenei szeletnek helye van itt, amit szeretek. Én olyan ember vagyok, aki örül, hogy Metallicát, vagy épp Judy Garlandot hallgathat, mivel amíg jó érzés és szórakoztat, addig nem kell ennél több.”

Biff első szólólemezéről a korábban bemutatott Welcome To The Show után a korong címadó dalát ismerhetjük meg.