DeWolff – Friss dal a Tascam magnóval rögzített lemezről: Blood Meridian I

írta karpatisz | 2019.11.08.

Január 10-én jelenik meg a holland trió következő lemeze, amelyet egy négysávos magnó segítségével vettek fel. A különleges anyagról a második felvezető dalt ismerhetjük meg, amely hivatalos videón debütált.

„Nem használtunk dobokat, Hammond-orgonát és gitárerősítőket sem a lemez felvételénél.” Ezzel az idézettel vezeti fel a csapat ’Tascam Tapes’ nevű új albumát, melyet turné közben írtak meg, adtak elő és rögzítettek mindössze 50 dolláros költségvetésből. Ezzel szemben az anyag hangzása olyan, mintha több mint egymilliót költöttek volna rá. A csapat hetedik albumát egy bőrönd méretű stúdióval vette fel. A ’Tascam Tapes’ felvételét egy „Tascam Porta Two” nevű négysávos kazettás magnóval készítették. Ez a gépezet egyébként a nyolcvanas években készült, mindössze egy ritka hangzású sampler és dobprogram, egy elemes szintetizátor és gitár hallható a felvételeken, amelyeket direkt a Tascam kimeneteibe kötöttek be.

Pablo van de Poel így mesélt a felvételek készítéséről: „A turné első napján a saját Tascamunk el is romlott. Valójában minden alkalommal elromlott, amikor használtuk, de az egyik hangtechnikusunk minden alkalommal meg tudta csinálni. Így a felvételeink is biztonságban, a legjobb kezekben voltak. Vicces, mert ragasztószalagot, radírt és fogpiszkálót használt a javításhoz. Később aztán vettünk egy második Tascamot Spanyolországban, de az még szörnyűbb állapotban volt, mint a miénk. Így minden egyes felvételt át kellett tenni erről a miénkre. Emlékszem rá, hogy több mint 10 évvel ezelőtt nem volt 50 dollár az ára ennek a gépnek, amikor megvettem.”

A Mascot Label Groupnak köszönhetően az It Ain't Easy után most a Blood Meridian I-t ismerhetjük meg. A kiadó webes kereskedésében CD, fekete, fehér, narancsszínű vinyl és magnókazetta variációkat lehet (ITT) előrendelni.