Blue Öyster Cult – 10 kiadvány egymás után, a Frontiers elnöke boldog

írta CsiGabiGa | 2019.07.14.

Több mint négy évtizede boldogítja az intelligens hard rock rajongóit világszerte a Blue Öyster Cult klasszikus dalokkal telepakolt erős albumaival. Azon kevés zenekarok egyike, akik a kritikusok elismerését és a közönségsikert egyaránt ki tudták vívni. A Frontiers Musichoz szerződve nemcsak új album készítésébe vágtak bele, de néhány régebbi koncertfelvételüket is újra kiadják, sőt újabb koncertfelvételekkel is gazdagodik majd a diszkográfia.

 

 

„El vagyunk ragadtatva, hogy meg tudtuk szerezni az ikonikus Blue Öyster Cultot, rengeteg zenei anyag megjelenésére kötöttünk szerződést, melyeknek biztosan örülnek majd a rajongók. A BÖC nélkül a hard rock zene nem az lenne, ami. Örömmel nézünk a hosszú és gyümölcsöző együttműködés elébe.” – mondta Serafino Perugino, a Frontiers Records elnöke.

„Nagyon hosszú idő telt el a BÖC utolsó stúdióalbuma óta. A leggyakoribb kérdés a rajongóinktól, hogy »Mikor csináltok már új anyagot?« Szóval mi most készen állunk erre az utazásra. Danny, Richie és Jules közreműködésével felvételt készíteni nagy élmény lenne, mivel már évek óta együtt turnézunk. Buck és én alig várjuk, hogy bevonjuk őket a kreatív munkába és a felvételekbe.” – mondta Eric Bloom.

„A jelenlegi felállás nagyszerű, de nem készített még mást, csak koncertfelvételeket, szóval úgy érezzük, itt az idő, hogy új dalokat írjunk és felvegyünk. Nagyjából a dalok fele megvan, a többit meg befejezzük a stúdióban.” – tette hozzá Buck Dharma.

Az új stúdióalbum 2020-ra várható, de a rajongók négy BÖC klasszikus remaszterizált újrakiadásával is gazdagodnak majd (némelyik megújult borítóval jön majd ki):

1. 'Cult Classic' (eredetileg 1994-ben jelent meg az SPV / Steamhammer kiadónál)
2. 'Heaven Forbid' (eredetileg 1998-ban jelent meg a CMC International kiadónál)
3. 'Curse Of The Hidden Mirror' (eredetileg 2001-ben jelent meg a Sanctuary Records kiadónál)
4. 'A Long Day's Night' koncert CD + DVD és Blu-Ray (a CD és a DVD eredetileg 2002-ben jelent meg a Sanctuary Records kiadónál, Blu-Ray formátumban most először jelenik meg)

Továbbá 2020-ban a zenekar öt új koncertfelvételt is kiad majd:

1. iHeart Radio Theater koncert 2012-ből (40. évforduló)
2. Hard Rock Casino, Cleveland koncert 2014-ből
3. Rock Of Ages fesztiválfellépés 2016-ból
4. Az 1976-os 'Agents Of Fortune' lemez Los Angeles-i 40. évfordulós koncertje 2017 áprilisából (melyen elejétől végéig eljátszották az ünnepelt albumot)
5. BÖC 45. évfordulós jubileumi londoni show-ja 2017-ből (melyen elejétől végéig eljátszották a banda legelső albumát)

A Blue Öyster Cult kreatív látomásának eredeti magja, a szólógitáros-énekes Donald „Buck Dharma” Roeser és az énekes-ritmusgitáros Eric Bloom mellé az utóbbi években csatlakozott Richie Castellano gitáros-billentyűs, valamint a Danny Miranda basszusgitárosból és Jules Radino dobosból álló ritmusszekció.

Legutóbbi hozzászólások