Elhunyt Ambrus Zoltán

írta TAZ | 2019.07.08.

Tegnap, a Facebookon közölte az Irigy Hónaljmirigy, hogy elhunyt Ambrus Zoltán. Az Árkádok, az Irigy Hónaljmirigy és az Alcohol gitárosa 54 éves volt.

Hosszan tartó betegség után elhunyt az Irigy Hónaljmirigy egykori gitárosa, Ambrus Zoltán. A hírt tegnap osztotta meg a zenekar Facebook-oldalán. „Nyugodj békében, Zoli! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász. A család kérésére további információt nem kívánunk közölni, ezért kérünk mindenkit – elsősorban a média munkatársait –, hogy ezt tartsák tiszteletben! Köszönjük a megértést!”

Ambrus Zoltán olyan metalzenekarokban játszott pályája kezdetén, mint az Árkádok és a Légió, majd alapítótagja volt az Irigy Hónaljmirigynek, akikkel országos hírnévre tett szert. 2005-ben súlyos autóbalesetett szenvedett, melynek során súlyos koponyasérülés szenvedett, felépülése hosszú ideig tartott, ugyanis beszéd- és mozgásközpontja is megsérült. Az elmúlt években az Alcohol és a Hello, Mister! soraiban lehetett látni.

Nyugodjék békében!