Majestica – Tommy 'ReinXeed' Johansson régi zenekara új néven folytatja

írta CsiGabiGa | 2019.04.14.

Tommy Johansson nevét sokan ismerik, mióta a Sabaton gitárosa. Ám mielőtt csatlakozott a svéd háborús gépezethez, ReinXeed nevű csapatával készített hat albumot (ezek egyike volt a 2010-es 'Majestic'), valamint két feldolgozásalbumot ('Swedish Hitz Goes Metal I-II'). Most felélesztette régi zenekarát, új néven. Az 'Above The Sky' című albumot már Majesticaként adják ki a Nuclear Blast kiadónál június 7-én, és a Rising Tide videójával mutatkoznak be.

A svéd szimfonikus power metal csapat tagjai Tommy Johansson gitáros-énekes mellett Alex Oriz gitáros és Chris David basszusgitáros. Dobosuk jelenleg nincs, a tervek szerint Daniel Sjögren lesz a turnédobos, a lemezre azonban nem kisebb nevet kértek fel, mint Uli Kuscht, a – többek között – Holy Moses, Helloween, Gamma Ray, Masterplan és a Ride The Sky egykori dobosát.

A zenekar szerint „a Rising Tide nemcsak egy epikus power metal dal az Edguy, Stratovarius vagy a Running Wild stílusában, nagyzenekari hangszerelésében egy csomó Hans Zimmer-hatást találsz. A dalszöveg olyan emberekről szól, akik remélik, hogy megtalálják a fiatalság forrását, mert ők egyre öregebbek és szeretnék újra átélni a régi szép időket, amikor fiatalabbak voltak. Ez a dal ugyanakkor nagyon jól reprezentálja a zenekar új irányát és hangzását. Nemcsak a zenét, hanem azt is megmutatja, hogy szeretjük, amit csinálunk, és itt-ott némi humort is elejtünk benne.”

Az új album digipak CD, 2 LP (fekete és arany) és digitális formátumban jelenik meg június 7-én.

Az 'Above The Sky' dallistája:

01. Above The Sky
02. Rising Tide
03. The Rat Pack
04. Mötley True
05. The Way To Redemption
06. Night Call Girl
07. Future Land
08. The Legend
09. Father Time (Where Are You Now)
10. Alliance Forever

Bónuszdalok (csak a CD és LP verziókon):
11. Future Land (2002)
12. Spaceballs

Tommy azt állítja: „Már évek teltek el az utolsó kiadott album óta, ezért úgy döntöttünk, hogy »újrakezdjük«, mint egy új zenekar, Majestica néven. Ez nemcsak egy fenséges és epikus név egy svéd power metal együttesnek, hanem egyben tisztelgés is a 'Majestic' albumunk előtt, melyet még 2010-ben adtunk ki a ReinXeeddel. Előjöttünk ezzel az ötlettel, jól hangzott, és úgy éreztük, tökéletesen illik ehhez a zenéhez.”

Nemcsak a név változott, a négyesfogatból trió is lett egyúttal. De a rajongóknak nem kell aggódni, nem kisebb nevet szereztek meg a dobtémák feljátszására, mint az ex-Helloween dobost, Uli Kuscht. „Ez egy óriási megtiszteltetés volt számomra, és az ő dobjátéka élőbbé tette az album hangzását, mint bármi, amit bármely albumon, bármely más zenekarral valaha felvettem. Mivel sok számot ihletett a Helloween vagy a Gamma Ray, jogosnak éreztem, hogy ő dobolja fel, ezáltal egy plusz inputot is adott a dalokhoz.” – mondta Tommy Johansson.

Legutóbbi hozzászólások