Ten – Végre megjelenik a többször elhalasztott 'Opera Omnia'

írta CsiGabiGa | 2019.04.07.

A Frontiers Music a még 2016-ban bejelentett 14 lemezes 'Opera Omnia' gyűjteményes box megjelentetését már többször elhalasztotta, ám most végre kiderült: még ebben a hónapban megjelenik a közben 16 lemezesre duzzadt diszkográfia.

 

 

A Ten zenekar alapítója, és egyetlen állandó tagja az évek során Gary Hughes volt. A dalszerző-énekes azonban mindig megtalálta a megfelelő zenészeket ahhoz, hogy állandó magas szinten produkálják a Ten dallamos rockzenéjét, mely olyan elődökön nevelkedett, mint a UFO, Thin Lizzy, Magnum vagy a Giant. 'The Name Of The Rose', 'The Robe', 'Spellbound' lemezük vagy a 'Babylon' című konceptalbumuk igazi közönségsikert aratott, és a kritikusok elismerését is elnyerte.

Az 1996-ban alakult zenekar 1998-tól került a Frontiers-istállóhoz, akik akkor újra kiadták első 3 lemezük bónuszokkal felduzzasztott verzióit. Gary Hughes 2014-ben próbálkozott saját kiadó alapításával, ők adták ki az 'Albion' és az 'Isla De Muerta' albumokat, valamint ezekhez kapcsolódóan a 'The Dragon And Saint George' EP-t. 2016-ban visszatértek a Frontiershez, akik akkor bejelentették, hogy a zenekar alapításának 20 éves évfordulója tiszteletére a 12 stúdióalbumból és egy dupla koncertből álló diszkográfiát egyben kiadják 14 mini vinyl replika CD-n, díszdobozban 'Opera Omnia: The Complete Works' néven. A megjelenést azóta többször elhalasztották, közben két újabb lemeze is debütált náluk a zenekarnak, így most már 16 lemezessé duzzadt a kiadvány, mely végre április 26-án valóban napvilágot lát.

A csapat fellép az idei Frontiers Rock fesztiválon is, így jövőre újabb koncertfelvétellel bővülhet a diszkográfia.

Az évek során a kiadványokon az alábbi zenészek szerepeltek:

Gary Hughes – ének, gitár
John Halliwell – gitár
Neil Fraser – gitár
Dan Mitchel – gitár
Dann Rosingana – gitár
Steve Grocott – gitár
Chris Francis – gitár
Vinny Burns – gitár
Darrel Treece-Birch – billentyűs hangszerek
Paul Hodson – billentyűs hangszerek
Ged Rylands – billentyűs hangszerek
Don Airey – billentyűs hangszerek
Mark Sumner – basszusgitár
Martin Shelton – basszusgitár
Steve Mckenna – basszusgitár
Frank Basile – dob
Greg Morgan – dob
Mark Zonder – dob
Max Yates – dob

Legutóbbi hozzászólások