Conception – Hallgasd meg a háromszámos kislemezüket!

írta TAZ | 2018.11.02.

21 év után új zenékkel jelentkezett a norvég Conception. Az északi prog banda egy háromszámos kislemezt adott ki, melyet napokon belül követ egy EP is.

’Re: Conception’ címmel egy háromszámos kislemezzel jelentkezett a Conception. A norvég banda azután jelentette be visszatérését, miután Roy Khan egy új szólódallal tért vissza. „Nagyszerű újra együtt. A közöttünk levő szoros kötelék nagyon erős alapot ad a kreativitásnak. Alig várjuk, hogy bemutassuk új zenéinket, ami érzésünk szerint fejlődést mutat, de még mindig magán hordozza a Conception védjegyeit.” – mondta Roy Khan a visszatéréssel kapcsolatban, még áprilisban.

A csapat egy PledgeMusic-kampány segítségével hozta össze EP-jét és a szóban forgó kislemezt, amit 2019-ben egy teljes értékű lemez is követ. A banda négy albumot adott ki pályafutása során, és 1998-ban oszlott fel, miután Khan csatlakozott a Kamelothoz. 2005-ben ugyan összeálltak egy koncert erejéig, de azóta mindenki más utakon járt. „Egyet tudok érteni Roy-jal. Úgy hiszem, hogy mindannyiunk számára meglepő élmény volt ismét találkozni egymás zeneiségével, és rájönni, hova vezet minket ez a munka.” – tette hozzá Tore Østby gitáros. A zenekar egyébként a klasszikus Tore Østby (gitár), Roy Khan (ének), Ingar Amlien (basszusgitár) és Arve Heimdal (dob) felállásban dolgozik jelenleg is.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy a mai napon jelenik meg az EP, azonban a ’Re:Conception’ csak egy háromszámos kislemez. November 23-án viszont érkezik a középlemez is, a ’My Dark Symphony’. Mindkét kiadvány számlistája és borítója alább csekkolható, plusz a vadiúj dalok már meg is hallgathatóak.

’Re:Conception’ számlista:

01. Re:Conception
02. Grand Again
03. Feather Moves

’My Dark Symphony’ számlista:

01. Re:Conception
02. Grand Again
03. Into The Wild
04. Quite Alright
05. The Moment
06. My Dark Symphony