Fleetwood Mac – Távozott Lindsey Buckingham

írta TAZ | 2018.04.11.

Egyelőre nem tudni miért, de újból távozott a a Fleetwood Macből a több mint negyven éve csatlakozott Lindsey Buckingham gitáros. Egyes források szerint Buckinghamet lapátra tették.

 

 

Huszonkét év folyamatos szolgálat után ismét távozott a Fleetwood Macből Lindsey Buckingham gitáros, aki először 1974-ben csatlakozott Mick Fleetwood zenekarához. 1987-ben egyszer már elhagyta a bandát közel tíz év erejéig Buckingham, akit akkor Billy Burnette váltott. Érdekesség, hogy pont Burnette jelentette be egy tweetben – amit azóta törölt –, hogy Lindsey ismét távozott a csapatból, ezúttal viszont nem saját akaratából.

A szakítást egyik fél sem kommentálta, a brit rockbanda nyilatkozatából csak annyi derül ki, hogy Buckingham helyett a korábbi Tom Petty And The Heartbreakers gitárost, Mike Campbellt, valamint a Crowded House főemberét, Neil Finnt igazolták le. Mickék egyébként 2018-ra egy 50 éves jubileumi turnét már beharangoztak, ami semmiképpen sem a búcsújukat jelzi majd. „A zenekaron belül mindenki úgy döntött, hogy nem ez lesz az utolsó turné. Egyébként harminc éve már azt hittük, hogy befejeztük. Phil Collins úgy hívja a turnéját, hogy Not Dead Yet, nos még mi sem haltunk meg."

Legutóbbi hozzászólások