Edda Művek - Boltokban 'A Sólyom Népe', itt az első dal!

írta TAZ | 2015.03.17.

Elkészült 32. lemezével a Pataky Attila vezette gárda, amiről most meghallgathatsz egy dalt.

 

 

A mai napon került a boltokba ’A Sólyom Népe’, vagyis az Edda Művek új albuma. A 2013-as ’Inog a világ’ folytatásáról az Állj mellém című dal már klipen is megtekinthető, ehhez görgess kicsit lejjebb.

„Nagy boldogság testnek és léleknek, hogy 40 éve szólhatnak az EDDA dalok! Akik engem - Pataky Attila - és minket - EDDA Művek - keres, nem kell mást tennie, csak az elsőtől a most megjelenő 32. albumig meghallgatni a dalokat, ott megtalál minket, mindent! Mindent, amit együtt álmodtunk és valósítottunk meg az EDDA-táborral. Amit együtt éltünk át és még fogunk nagyon sokáig, mindazt, amit az "Eddásság" jelent.

A 32. album nem az utolsó, de egy fontos összegzés. Tartalmazza azt, hogy honnan jöttünk, miért vagyunk itt, merre tartunk, és mit tehetünk önmagunkért, a nemzetünkért, az emberiségért! Mindez EDDA formába öntve. Felidézve a szakrális múltat, utat mutatva a jelenbe és a jövőbe, könnyeket csalva a szemekbe. Mindezt virtuóz módon közvetítve Magyarország négy legjobb rockzenésze által - Gömöry Zsolt, Alapi István, Kicska László, Hetényi Zoltán -, a rockzene nyelvén a SZÍVEKNEK. Az egyik legfontosabb dolgunk boldogságot adni, szórakoztatni és szeretni Titeket, nagyon-nagyon szeretni.”

’A Sólyom Népe’ számlista:

1. A Sólyom Éve
2. Ez a föld a miénk

3. Állj mellém
4. Neve sincs lány
5. Durva világ
6. Ez fáj
7. Minden rendben
8. Az utolsó hazugság
9. Kozmikus magány
10. A kinti meló
11. Élet-éhség
12. Szükség van a hősökre?!
13. Erdély felé

Legutóbbi hozzászólások