Metalring- John West:Long Time No Sign

írta garael | 2006.07.02.Közepes tempójú, dallamos, néhol blues-os beütésű hardrock dalok gyűjteménye ez a John West album. Sajnos kiemelkedő szerzeményről nem beszélhetünk a rendkí­vűl "vékonyan", erőtlenül megszólaló korongon, ezért nálam már a harmadik dalnál unalomba fulladt a lemez. Coverdale-es, Hughes-os Deep Purple muzsikát kedvelőknek érdekes lehet, de a nagy elődök muzsikájának szí­nvonalát senki ne keresse.


A royal hunt-os indián nyugis, blues-ban gyökerező, AOR hatásokkal gazdagon megtűzdelt hard rock muzsikával pakolta tele új szólóalbumát. Igényes, érzéssel teli megszólalás és előadásmód mindenképpen pozití­v irányba mozdí­tja a lemezt. Egyetlen pici hibaként felróható, hogy a dalok tempója inkább lassú/középes, némi lendület nem ártott volna. A nyári meleg napokra, pihenéshez tökéletes zene.


Caayn kollega azt í­rta véleményében, hogy kikapcsolódáshoz, pihenéshez kiváló muzsika. No de kérem, az unalom általi halálhoz is? Ez biza inkább indián relax zene, mintsem hard rock, vagy AOR rock.


Közepesnél nem jobb dalok, pedig igazán tehetséges énekesről van szó.Kritikát olvashattok róla it:
http://passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8594


John West(Coast) egy olyan harmat gyenge produkcióval készült, alig vártam, hogy vége legyen és betehessek egy másik lemezt. Ha csak egy szóval jellemezhetném: Unalom!


"Úgysem fogok semmi rosszat mondaniaz indián ősöket is felmenői között tudó John West-re, mégha nem is igazán ezt vártam tőle. Számomra a Mind Journey cí­mű lemeze szinte napi betevő, ezért jó lett volna, ha
megjelennek újra a régi cimborák (Barry Sparks,Matt Guillory, George Bellas, Mike Terrana) és szétszólózzák az anyagot, miközben John leénekli a csillagokat. Ez most kicsit (nagyon) nyugisabb, kevésbé szilaj, de West
az akkor is West-Uff!


Az indián harcos ezúttal nem az ősök hadiösvényének szellemében harcolt, inkább egy kis fűvel megspékelt békepipa szippantást idézett, mely nemigen győzte meg a bí­rákat. Pontozásos vereség, annak szellemében, hogy barátunk egyébként az egyik legnagyszerűbb fighter, ki több súlycsoportban is bizonyí­tott már.