Cseh Péter Junior Prima-díjas jazzgitáros-zeneszerző 2022 őszén rögzítette triójával első nagylemezét, amely ma jelent meg, az albumot február 9-én mutatják be az Opus Jazz Clubban.

Cseh Péter Junior Prima-díjas jazzgitáros-zeneszerző 2022 őszén rögzítette triójával – Gyányi Marcell/nagybőgő, Richter Ambrus/dob – első nagylemezét ’Plains To See’ címmel. Pétert főleg olyan jazzformációkból ismerheti a közönség, mint a Nagy Emma Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet, de saját triót és kvintettet is vezet, melyből az utóbbival jelentetett meg egy háromszámos EP-t 2020-ban, Gyányi Marcell és Richter Ambrus is nagyon aktív tagjai a hazai jazz- és könnyűzenei életnek.
A trió debütáló nagylemezének anyaga – amelyet Péter saját szerzeményei alkotnak – az elmúlt két és fél év során fokozatosan állt össze, így vannak a dalok között már sokat játszott, de ugyanúgy friss darabok is. A sokféle hatásból táplálkozó – mainstream jazz, rock, kortárs klasszikus, world music és egyebek – zenék egységét a trió zenekari hangzása adja meg.
Az albumon vendégművészek is közreműködnek, a Sea Of Tranquility, illetve a Current / Old című darabokban Ávéd János szaxofonon játszik, az utóbbiban egy háromfős vonósszekció – Haraszti Violetta és Dósa Csenge hegedűn és Bali Gabriella csellón – csatlakozik hozzájuk. A Pannonia Sound Studiosban készült felvétel hangmérnöke Fenyvesi Márton, a lemez néhány dalához Vargha Máté és Kiss Marcell jóvoltából live session videók is készültek, amelyek elérhetők az alábbi hivatalos playlistre klikkelve:

 

 

A szerzői kiadású ’Plains To See’ album – amelynek borítóját Lakatos Gábor tervezte – egyelőre a Bandcampen érhető el teljeskörűen – illetve [UPDATE!] a nagy streaming szolgáltatóknál is –, a fizikai megjelenésről később lesz információ, az anyagot az Opus Jazz Clubban mutatják be február 9-én. Jegyek a klub jegyoldalán, további részletek a Facebook-eseményben.

Megosztás