Az egy ideje szólóban utazó Scott Stapp szerint régi bajtársával, Mark Tremontival már jó tíz éve csücsülnek egy egész lemezre való Creed anyagon, amely még azokból az időkből való mielőtt Stapp otthagyta volna a csapatot. De vajon hogyan látja ezt Tremonti?

Creed

Scott Stapp a Halestorm-dobos Arejay Hale ’Stop! Drop & Talk’ nevű podcastjében mesélt egykori zenekaráról. A műsorban az énekes konkrét utalást tett a Creed visszatérésének lehetőségére. „Pénteken Markkal és Scott Phillipsszel (Creed) lógtam együtt. Minden rendben ment, az egész tök pozitív volt. Le tudtunk ülni normálisan beszélgetni, végtére is barátok vagyunk. Semmi konkrét dolog nincs tervben, legalábbis semmi olyan, amit titkolnom kellene előletek. Ha bármilyen bejelenteni valónk lesz, ígérem, tudni fogtok róla.”

 

 

Arra a kérdésre, hogy maradtak-e felhasználatlan dalok a ’Full Circle’ című negyedik lemezt követő időszakból, Stapp ezt felelte: „Úgy rémlik, 2012 környékén néhány hetet Mark otthonában töltöttem, és összehoztunk nyolc vagy kilenc dalt. Néhány napja újrahallgattam őket és azt mondtam magamnak: »Tudod mit? Ez nem is hangzik olyan ósdinak.« Simán használhatjuk demónak egy új lemezhez. Nem állítom, hogy ez be fog következni, úgyhogy ne is próbáljatok a számba adni ilyen szavakat. Én csak annyit mondok, hogy írtunk pár nótát és azóta is rajtuk ülünk.”

Júniusban a Creed egy régi képpel frissítette Facebook-profilját, ezt a rajongók közül sokan jelnek vették és a banda visszatérését kezdték vizionálni. Öt hónappal később Scott Phillips dobos megerősített egy korábbi pletykát, mely szerint a banda újra aktív, ugyanakkor felhívta a rajongók figyelmét arra, hogy nincsenek kifejezett terveik. Tavaly maga Mark Tremonti nyilatkozott úgy Jamey Jasta műsorában, hogy egy lemezre való Creed-anyag hever felhasználatlanul a fiókban. A kérdésre, hogy van-e esély a banda feltámasztására, azt felelte: „Az emberek mindig ugyanazt kérdezik: Lesz-e még folytatás vagy már befellegzett a bandának? Jön még valaha új lemez? Mindeközben én meg itt ülök egy szinte kész Creed-lemezen. Amikor együtt voltunk a srácokkal és lenyomtuk a reunion turnét, sok dalt összeraktunk, lehetett úgy tizenhárom. Egy éve meghallgattam őket és meg kell hagyni, ezek egészen jó dalok.”

Tremonti ugyanakkor hamar lehűtötte a kedélyeket. „Sajnos egyszerűen nincs erre időm. De jó ötlet-e, hogy mindent, amin az elmúlt tizennégy évben dolgoztam, egyszerűen félretolok? Nem. Talán jó lesz elővenni tíz vagy hét év múlva, ha esetleg újra belecsapunk a lecsóba, vagy ha lesz valamilyen évforduló. Majd ha az egész világ egy emberként követeli, hogy láthassa a bandát, úgy mint annak idején, nem fogok nemet mondani.”

A gitáros az Alter Bridge mellett Tremonti nevű bandájával is elfoglalt, ezért nem hiszi, hogy a közeljövőben összeállna a Creed. „Az Alter Bridge és a Tremonti felé való elköteleződésem teljes mértékben lefoglal, jelenleg is a két banda között zsonglőrködöm a dalszerzést és turnékat tekintve. Majdhogynem lehetetlen mindhárom bandával egy időben foglalkozni, és valójában nagyon elégedett vagyok azzal, amit most csinálok.”

Megosztás