Bár a Fleetwood Mac még nem ébredt fel a karantén okozta hibernált állapotból, kiadják Christine McVie legismertebb szólódalait egy gyűjteményben, néhány eddig nem hallott felvétellel karöltve, melyek közül az egyiket meg is hallgathatjuk.

Christine McVie

’Songbird: A Solo Collection’ címmel gyűjteményes dalcsokor jelenik meg Christine McVie pályafutásából. A kiadvány az énekesnő két szólóalbumából (’Christine McVie’ 1984, ’In The Meantime’ 2004) válogat, megtoldva három eddig kiadatlan felvétellel. Ebből az egyik a ’Rumours’ album Songbird című dalának nagyzenekari változata, mely dal Christine McVie védjegye lett az évek során. Előzetesként egy másik ismeretlen szerzeményt, a Slow Downt hallgathatjuk meg, erről ezt mondta az előadója: „Megkértek, hogy írjak egy dalt egy bicikliversenyről szóló filmhez, a szöveg egy kicsit a szerelemről, egy kicsit a versenyről is szól. Nagyon jól sikerült, ám végül nem használták fel. Azt gondoltuk, kár lenne veszni hagyni, így rátettük a lemezre.”

 

 

A harmadik nem ismert dal az All You Gotta Do, egy duett a 2018-ban elhunyt George Hawkinsszal, az ’In The Meantime’ korából. Akkoriban nem fejezték be a felvételt, a Hammond orgona és a dob sávjait később tették hozzá. A lemez CD  és LP formában előrendelhető a Rough Trade oldalán.

’Songbird: A Solo Collection’ dallista

01. Friend
02. Sweet Revenge
03. The Challenge
04. Northern Star
05. Ask Anybody
06. Slow Down *
07. Easy Come, Easy Go
08. Giving It Back
09. All You Gotta Do *
10. Songbird” – Orchestral Version *

* Kiadatlan felvételek

Christine McVie A Songbird

Megosztás