Több mint tíz év után jelentkezett újdonsággal az egy ideje ismét koncertező zenekar, a Buttercup, a Vágtázó Halottkémek Valami tündöklő című dalát dolgozták fel. A csajok emellett hamarosan élőben is láthatóak lesznek: január 13-án a Wall Of Sleep és a Raksha Bandhan társaságában lépnek fel a Robotban.

Egy igazán különleges alkalom kellett ahhoz, hogy a Buttercup nevű csajbanda ismét aktivizálja magát. A Vágtázó Halottkémek ’Végtelenből kilőtt nyilak – VHK-feldolgozások’ című lemezére rögzítettek egy feldolgozást, a dalhoz pedig készítettek egy klipet is házilag, ami nemrég debütált. „Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra ez a lehetőség, egyben nagy kihívás is. Nem vagyunk már teljesen aktív zenekar, évi egy-két koncert erejéig jövünk össze zenélni, ez a projekt viszont azonnal prioritásba került mindannyiunknál” – meséli a csapat, akik Strasser György vezényletével rögzítették a Valami tündöklő című dalt a B-Monitor Stúdióban Törökbálinton, a végső mastering pedig – mint minden dal esetében a feldolgozáslemezen – Paczári Viktornak köszönhető.
„Ezt a dalt nekem nem könnyű elénekelni, utólag raktam össze, hogy mennyire gyógyító volt a szöveg miatt is, olyan, mint egy hosszú ima. Köszönöm Gyurinak, hogy segített kitalálni a vokálokat” – tette hozzá Farkas Sarolta énekes. A felvétel különlegessége még, hogy bizonyos részeknél djembé is hallható benne, amely hangszeren Ricardo Martinez játszott.
„Mivel az egész projektbe beleszerettünk, gondolkodtunk, legyen-e hozzá saját videó, kit kérjünk fel, mikor forgassunk, hol, hogyan, aztán beugrott, hogy lehetne moodvideó. Összejöttünk egy hangulatos vasárnapra a Light&Moth tetoválószalonban, vittünk saját dekorációt, majd magunkat vettük fel többnyire telefonnal, és magunknak is vágtuk meg az anyagot, szintén telefonnal.”

 

 

2023-ban sem várható túl sok Buttercup-koncert, január 13-án azonban egy évindító péntek 13-ára várnak mindenkit a Robotba, ahol rajtuk kívül a doom, a klasszikus metál és a hard rock súlyos, de dallamos világát egyesítő Wall Of Sleep, valamint a doom, southern és hardcore hatásokkal operáló zúzós, lehangolt metált toló Raksha Bandhan lesz még látható-hallható. További részletek az esemény Facebook-oldalán, belépőjegy kizárólag a helyszínen váltható 2 500 Ft-ért.

Az említett Vágtázó Halottkémek-feldolgozásalbum külön megérdemel pár szót, ugyanis a kultikus zenekar tisztelői dolgoztak át 31 különböző VHK-dalt. Elsősorban hazai alternatív/underground-játékosok a válogatás szereplői a Periheliontól a Platon Karataeven át a F.O.Systemig, de tiszteletét tette az anyagon a Neurosis-énekes Steve Von Till és az angol darkrocker Crippled Black Phoenix is. December folyamán naponta egyesével adagolták a dalokat, szilveszterre állt össze a teljes “album”, amely egyelőre csak az alábbi hivatalos playlistre klikkelve érhető el, de az ígéret szerint ott lesz hamarosan a streaming szolgáltatóknál, illetve tervben van a fizikai lemezmegjelenés is.

Megosztás