A nemrég elhunyt ex-Bad Company énekes utolsó dalában, a Going Home-ban a halálról meditál és ami utána jön. Mondhatni, profetikus.

Brian Howe

A dal mindössze 45 perc alatt született Brian Howe tengerparti otthonában, Fort Myers Beachen. „Olyan gyorsan történt – mondta Brooks Paschal texasi producer. – Még arra sem emlékszem, hogy megküzdött volna a dallam és a szövegek írásával. Amikor Brian belemerült, és szeretett valamit, az szinte képlékennyé vált a keze ügyében.”

A Going Home dalszövege meditáció a halálról, és ami utána történik. De a korábbi Bad Company énekes május 6-án meghalt, mielőtt megjelenhetett volna.

„Ez az egyik utolsó dal, amelyet Brian írt és rögzített, és mint kiderült, sajnos nagyon profetikus volt – mondta Paul Easton, Howe menedzsere. – A dal igazán megérintett mindenkit az irodában, amikor először hallottuk. És ma, amikor a kiadásán dolgozunk, még mindig nagyon nehéz meghallgatnunk.”

De nézzük a pozitív oldalát, ez egy módja annak, hogy Howe-ot és a zenéjét életben tartsák! „Majdnem olyan, mintha még mindig velünk lenne – mondta Easton. – Az egyetlen különbség az, hogy nem beszélünk napi négy-öt alkalommal.”

Howe és Paschal kb. 15 dalt írt és rögzített egy tervezett új albumhoz, valamint a Bad Company néhány dalának új verzióit is felvették, mint az If You Needed Somebody, a Holy Water és a No Smoke Without Fire.

A Bad Company volt énekese, Brian Howe szívrohamban halt meg 66 éves korában.

A Going Home az első dal, amelyet a Howe-Paschal együttműködésből kiadtak, de még jöhet több is az év folyamán, vagy talán jövőre.

Brian Howe & Brooks Paschal

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás