A világpremierrel egy időben, június 18-án érkezik a hazai filmszínházakba a rocklegenda Bon Jovi vadonatúj koncertfilmje, amit kifejezetten a mozinézők számára rögzítettek május végén. A ’Drive-in Night’ című koncertfilmet országszerte közel negyven moziban láthatják a rajongók.

Bon Jovi

A pandémia miatt az elmúlt évben világszerte leállt az élőzenei iparág, elhalasztották a koncerteket és a turnékat. Mint minden elkötelezett zenésznek, a kirobbanóan energikus fellépéseiről híres rocklegenda, a Bon Jovi tagjainak is az volt a közös vágya, hogy eljussanak valahogy globális rajongótáborukhoz, és ízelítőt adjanak, mire számíthatunk, ha a zeneipar lassan feléled Csipkerózsika-álmából. Erre nagyszerű lehetőséget adott az amerikai Encore Nights-szal való együttműködés, akik 2020-tól kezdve egy úttörő kezdeményezést indítottak a világjárvány alatti szórakoztatásban: autósmozikban vetítettek koncertfilmeket szerte Észak-Amerikában. Olyan nagyágyúk koncertfilmjeit mutatták be biztonságos körülmények között közel egymillió rajongónak, mint a Metallica, Blake Shelton, Gwen Stefani vagy Kane Brown. A tengerentúlon kirobbanó sikerű vetítéssorozat Bon Jovi új koncertfilmjével Észak-Amerika után megérkezik Európába is, az immár újranyitott mozitermekbe.


A ’Drive-in Night’ címmel mozikba kerülő koncertet az együttes megalakulásának színhelyén, New Jersey-ben, a Paramount Theatre-ben rögzítették 2021. május 22-én. A több mint kétórás felvételen olyan slágerek csendülnek fel, mint a You Give Love A Bad Name, az It’s My Life, a Wanted Dead Or Alive, a Bad Medicine vagy az elmaradhatatlan Livin’ On A Prayer. A klasszikus repertoárt a legutóbbi, immár 15. nagylemezükön szereplő új dalokkal színesítik. A koncerten Jon Bon Jovi oldalán régi zenésztársai és profi session zenészek egyaránt feltűnnek: David Bryan billentyűst, Tico Torres dobost, Hugh McDonald basszusgitárost és Phil X szólógitárost – aki 2013-ban váltotta a kilépett Richie Samborát – kitűnő turnézenészek, John Shanks gitáros-énekes és Everett Bradley ütőhangszeres-multiinstrumentalista kísérik.

A koncertfilm a világpremierrel egy időben, csak egyetlen estén, június 18-án érkezik a hazai mozikba, a színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Országszerte közel negyven moziban kerül műsorra, többek között a Cinema City összes mozijában, a Kultik mozikban, Budapesten még a Corvin, Pólus, CinemaPink moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a KÖKI Terminál tetőteraszán. Vidéken a megyeszékhelyek többségén látható lesz, a CC és Kultik mozikon kívül a szegedi Belvárosi Mozi, a debreceni Apollo Mozi, a Kecskeméti Otthon mozi, a szolnoki TiszapArt mozi és a szombathelyi Agora is vetíti. A mozik teljes listája a https://www.pannonia-entertainment.hu/Bon-Jovi oldalon olvasható.

A Bon Jovi együttes 1983-as indulása óta közel negyvenéves töretlen karrierrel kivívta helyét a nemzetközi rocklegendák között, a Rock and Roll Hall of Fame mellett beválasztották Songwriters Hall of Fame-be is. Több mint 130 millió eladott albummal – rajtuk számos igazi rockhimnusszal – több mint 50 ország 35 millió rajongója előtt tartott ezernyi koncertjével a Bon Jovi máig az egyik legnépszerűbb rockegyüttes. A zenekar több alkalommal is járt Magyarországon: a közel 70 ezer résztvevőnek örök emlék marad a 1993-as MTK Stadionbeli koncert, majd pár évvel később a Sziget 0. Napján is megfordultak nálunk. Bécsben is többször koncerteztek, legutóbb 2019-ben, ahová sok magyar rajongó eljutott.

Megosztás