Főállásban a bajorországi artrocker RPWL gitárosa Kalle Wallner, akinek a másodállása sem unaloműzés, a Blind Ego nevű progrock projektjének már a negyedik stúdióalbuma érkezik február 14-én ’Preaching To The Choir’ címmel. A lemezről kimásolt két digitális kislemez már elérhető, a hozzájuk készült videók hajtás után megtekinthetőek.

Blind Ego

A 2016-os Liquid’, valamint a lemezbemutató turnén készített Liquid Live sikere inspiráló hatásúnak bizonyult, ugyanis a stabilizálódott felállású csapattal 2019 végére teljesen elkészült az új anyag, amelyről Kalle Wallner így nyilatkozott: „Több jelentése is van az albumcímnek. Az egyik, hogy megérezzük egymás művészi rezdüléseit. Ha jó emberek vesznek körül, nincs szükség hosszas magyarázatra, csak meg kell nyomni a felvétel gombot, aztán mikor jó zenét játszol jó zenészekkel, abból születnek az igazán nagy dolgok. Nem kell győzködni senkit, nincs vita, nem kell kompromisszumokat kötni, csak tolni ezerrel.

A másik, hogy sok zenekar beleragad a komfortzónájába, és kiszámíthatóvá válik. Az album címe emlékeztető arra, hogy bízzak a fejlődés lehetőségében, és ne féljek új dolgokat megmutatni a rajongóknak.”

 

Az album CD-n és bakeliten előrendelhető IDE klikkelve.

Kalle Wallner – gitár, basszus, billentyűs hangszerek, programozás
Scott Balaban – ének
Michael Christoph – dobok
Sebastian Harnack – basszus
Julian Kellner – gitár

’Preaching To The Choir’ dallista:

01. Massive
02. Preaching To The Choir
03. Burning Alive
04. Line In The Sand
05. Dark Paradise
06. In Exile
07. Heading For The Stars
08. Broken Land
09. The Pulse

Blind Ego - Preaching To The Choir

Megosztás