Tony Iommi elképzelhetőnek tartja, hogy a nemrég kiadott Ronnie James Dio-féle lemezek után a Tony Martin-időszak albumai is napvilágot látnak kibővítve.

Martin-Iommi

Tony Iommi azt nyilatkozta, tervben van, hogy egy box-set keretében felújítva-kibővítve kiadják azt az öt stúdióalbumot (’Eternal Idol’ 1987, ’Headless Cross’ 1989, ’Tyr’ 1990, ’Cross Purposes’ 1994, ’Forbidden’ 1995), melyeken Tony Martin énekel. Ozzy Osbourne után ő az, aki a leghosszabb ideig látta el a frontemberi feladatokat a Black Sabbathban.

 

 

„Rengeteg felvétel van abból az időből, ami nem jelent meg, válogattam is belőlük a különböző albumokra. Fokozatosan fésüljük át a Sabbath különböző korszakait, és egyszer lesz egy Tony Martin-box-set, sőt nem kizárt, hogy az Ian Gillan-érából is összerakunk egy ilyet” – vázolta Iommi az elképzeléseit.

Pár éve felmerült, hogy újrakeverve kiadják az utolsó albumot, a sok vitát kiváltott ’Forbidden’-t Martinnal, ezzel kapcsolatban azt mondta Iommi: „Amikor eljön az ideje annak a box-setnek, az is benne lesz. De most épp elég a dolgunk a Dio-szettel, amire nagy várakozással tekintek, mert a rajongók kitörő örömmel fogadták. Sajnos az évek során az Ozzy- és Dio-időszak maga alá temette a Martin-periódust. Sor kerül arra is, hogy jó kis kiadatlan felvételekkel újra megjelenjenek ezek az albumok. Már megkevertem ezeket otthon, készen állnak a kiadásra, csak a megfelelő pillanatra várunk. Ha most ez is megjelenne a Dio-anyagok mellett, mindent összezavarna. Hogy őszinte legyek, temérdek kiadatlan anyag halmozódott fel az idők során, nem is emlékszem mindegyikre. Végig kell nyálazni az összeset, így aztán rátalálhat az ember újabb dalokra Dióval, Tony Martinnal vagy Ozzyval.”

Megosztás