A Dio-korszak két kislemezét tárja elénk új köntösben a Rhino Records. A ’Heaven And Hell’ és ’Mob Rules’ jövő héten megjelenő bővített újrakiadásáról a Lady Evil és a Die Young került terítékre.

Black Sabbath Ronnie James Dio

A ’Heaven And Hell’ és a ’Mob Rules’ újrakevert változatai mellett koncertkülönlegességeket és az albumokról jól ismert dalok kislemezváltozatait kínálják az exkluzív kiadványokon. A ’Heaven And Hell’-en részleteket hallunk a legendás hartfordi koncertről, amelyen még Bill Ward volt a dobos. A lemez promóciós turnéja közben történt a váltás, Vinny Appice váltotta Billt, aki alkoholproblémái miatt teljesen megbízhatatlanná vált. A ’Mob Rules’ egy eddig nem publikált portlandi show hanganyagát is tartalmazza, valamint mindkét lemezen részleteket hallhatunk az 1981 szilveszteri és 1982 újévi, londoni Hammersmith-béli fellépésekből. A két kiadvány egyszerre jön ki március 5-én CD-n és vinylen, a Rhino webshopjában már előrendelhető.

 

 

A két kiadatlan élő felvétel után most a 7 hüvelykes vinyl kislemezekhez nyúlt vissza a kiadó. Elsőként az 1980-as Lady Evil kislemezváltozatát halljuk (a fene se érti, kinek kell egy mono verzió a nagylemez sztereó változata után), a második pedig a Die Young koncertfelvétele, melyet a New York-i Nassau Coliseum színpadán rögzítettek 1980. október 17-én és az 1981-es Mob Rules-kislemez B oldalán kapott helyet.

Megosztás