Vészhelyzetet hirdetett a kormány a koronavírus terjedése miatt. A rendelet értelmében tilos megtartani a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező időszak koncertjei szinte kivétel nélkül elmaradnak.

Betiltották a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket

Vészhelyzetet hirdetett a magyar kormány a koronavírus miatt. A rendelkezés célja, hogy megállítsák a terjedő koronavírust. „A diagnosztizált egyedi betegek száma hazánkban egyre nő, csoportos gócok is kialakulhatnak. A kormány célja a megelőzés érdekében mindent megtenni, ezért az operatív törzs és a Belügyminiszter javaslatára a kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdet ki. A legfontosabb intézkedések: Olaszországgal, Kínával, Dél-Koreával és Iránnal szemben ma éjféltől beutazási tilalmat vezetünk be, ezen országok állampolgárai nem léphet be Magyarország területére. A magyar állampolgárok 14 napos hatósági karantén után léphetnek be. Az egyetemi oktatást távoktatás keretein belülre korlátozzuk. A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtiltjuk.”

 

 

A Dürer Kert, a Barba Negra, az Akvárium Klub és a Müpa is bejelentette, hogy minden rendezvénye elmarad, míg az A38 Hajó csak a száz fő feletti eseményeit törölte.

A hazai koncertszervezők közül a Concerto Music a Takida március 18-ai fellépését napolta el (Facebook-esemény ITT), a Livesound egyelőre a Riverside március 15-i budapesti fellépésével (Facebook-esemény ITT) járt el hasonlóképpen. A Negative Art az Anathema március 18-i koncertjét halasztotta el, további infók ITT találhatóak ezzel kapcsolatban. A LOTS Music is bejelentette, hogy a március 24-re tervezett Sari Schorr-koncert (Facebook-esemény ITT) halasztásra kerül.

Mivel az elkövetkező órákban több koncert is hasonló sorsa jut, ezért érdemes felkeresni az események Facebook-oldalait a jegyvisszaváltás és a további információk miatt.

Megosztás