fbpx

Négy hét múlva jelenik meg az ’Electric Castle Live And Other Tales’, amelyhez elkészült a második népszerűsítő részlet. A folytatásban most az „Other Tales” részből vett elő egy művet Arjen Lucassen, ez pedig a Twisted Coil.

Ayreon – Egy Guilt Machine-dalt nézhetünk meg az új koncertfilmből

2019. szeptember 13-án, 14-én és 15-én négy alkalommal lehetett látni az Ayreon-koncertműsort, ahol ezúttal a 2019-ben jubiláló ’Into The Electric Castle’ volt a főszereplő. A helyszín ezúttal is a Tilburgben található 013 volt. Arjen Lucassen ezúttal is részt vett a produkcióban, a Hippie alakját formálta, mellette pedig 22 kiváló zenész volt még a színpadon.

Az eredeti énekesek és hangszeresek közül ott volt Fish (ex-Marillion), Anneke van Giersbergen (VUUR), Damian WilsonThijs van Leer (Focus), Ed Warby (Ayreon), Edward Reekers (ex-Kayak), Edwin Balogh és George Oosthoek (ex-Orphanage). Vendégként vettek részt a műsorban: Simone Simons (Epica), Mark Jansen (Mayan), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio (Mayan), Dianne van Giersbergen (Ex Libris), Jan Willem Ketelaars. A zenei alapot Johan van Stratum (VUUR), Joost van den BroekMarcel Singor (Kayak), Ferry Duijsens (VUUR), Bob Wijtsma (Ex Libris) és Ben Mathot játszották.

A Music Theories Recordings ismét kitett magáért, hiszen a fizikai példányok sora is szép, készül 3 LP, 2CD+DVD, Blu-ray. A különleges dobozok kedvelőinek készül az Earbook (2CD, 2DVD, Blu-ray) variáció, és a legkülönlegesebb a mindössze 1500 példányban, fából (!) készülő díszdoboz. Ebben 3 olyan színes LP lesz, ami nem kapható külön. Ezen felül a teljes ötlemezes Earbook, egy lemezjátszókhoz készült filckorong, egy önálló képlemez, kártyák, poszter és Arjen aláírását tartalmazó eredetiségi nyilatkozat. Ennek az ára 159 euro, de csak a Mascot webes boltjában lesz megvásárolható.

Legutóbb a jubiláló ’Into The Electric Castle’ egyik szerzeményét, a The Garden of Emotionst láthattuk, a friss főszereplő pedig a Guilt Machine műve, a Twisted Coil lett. Erről Arjen így nyilatkozott: „Nagyon nehéz volt egy felvezető YouTube-videót kiválasztanom az ‘Electric Castle Live’ filmről, mert az egészre nagyon büszke vagyok. Legyen most az ‘Other Tales’, a Guilt Machine Twisted Coilja. Az egész zenekar fantasztikus volt, de Damienen eldobod majd az agyad. Én még mindig libabőrős leszek a záró résztől. Lépjünk be a Guilt Machine sötét világába…”

Megosztás