A kilencvenes évek elején Axl Rose-t és Kurt Cobaint is a legnagyobb rocksztárok közt jegyezték. Kettőjük viszonya azonban nem volt túl baráti.

Axl Kurt

Miközben Axl Rose poszterfiúvá avanzsálódott Amerikában, északnyugaton egy új műfaj, a grunge kezdett kibontakozni, amely antitézise volt annak a csillogásnak, amit Axl és a Guns N’ Roses képviselt. Ennek ellenére ő kedvelte a Nirvanát olyannyira, hogy meghívta őket egy velük és a Metallicával közös turnéra, ám Kurt Cobaint nem igazán érdekelte a dolog. Axl ezen rendesen felhúzta magát, és nem állta meg, hogy néhány keresetlen szóval odamondjon a Nirvanának: „Inkább otthon maradnak, és a ribanc feleségeikkel közösen tolják a heroint, mint eljöjjenek velünk turnézni.”
Kurtnek sem kellett a válaszért a szomszédba menni, így reagált Axl kirohanására: „Ez egy szexista, rasszista, homofób faszi, akivel nem lehet közösséget vállani. Nem szoktam ilyen típusú dolgokba belemenni, de ezt most nem hagyhattam szó nélkül. Amúgy nem egy nagy szám a GNR.”
A két ipsének nem ez volt az egyetlen civakodása azokban az években, a sajtóban, sőt az 1992-es MTV-díjkiosztón, a színfalak mögött is perlekedtek egymással.

 

 

 

Megosztás