Megérkezett a júliusban megjelenő album első előzetese, amely hozza az At The Gates-től megszokott színvonalat, de ahogy a frontember mondta, ez most sokrétűbb lett.

At The Gates

The Nightmare Of Being’ címmel jelenik meg július 2-án a dallamos death metal műfajban alkotó svéd zenekar újdonsága a Century Media Records gondozásában. A lemezt több helyszínen rögzítették, a keverés és a maszter a Fascination Street Studiosban készült és Jens Bogren műve. A csapat énekese, Tomas Lindberg Redant így mesélt a lemez koncepciójáról: „A pesszimizmus lett a teljes lemezen átívelő téma. Ez nem egy negatív lemez, nekem személy szerint inkább egy átjáró új irányok felé, különböző perspektívák kipróbálása által. Mondhatnák úgy is, hogy az album koncepciója a pesszimizmus bemutatása, ez egy nagyon sötét album, de nem negatív.”

 

 

Ahogy a kiadó ígérte, tegnap már elindult az előrendelés, így CD, 2 CD (a bónuszlemezen koncertfelvételek kapnak helyet), vinyl és artbook verzióban lesz kapható, az utóbbiban 2 vinyl és 3 CD lemez található. A ’The Nightmare Of Being’ első kislemeze a Spectre Of Extinction, amelyben a King Diamond gitárosa, Andy La Rocque szólózik vendégként. A kisfilmet Patric Ullaeus készítette, aki az Arch Enemy, az In Flames, a Dimmu Borgir zenekarokkal is dolgozott már együtt.
A frontember így mesélt az új lemezük nyitódaláról: „Mindig is nehéz kiválasztani, hogy melyik dal legyen publikus először, különösképpen hogy ez az album olyan sokrétű. Úgy éreztük, hogy ezt a lemez nyitódala képviseli, és mutatja meg a lemez hangulatát. Olyan zenei mélységekkel rendelkezik, amit egy At The Gates-daltól elvárhatunk, és mégis benne van az intenzitás, a feszültség, amit mindig is megpróbáltunk átadni a zenénkkel. A videóval kapcsolatban: csodálatos volt, hogy a felülmúlhatatlan Patric Ullaeusszal dolgozhattunk ismét, aki megérti az elképzeléseinket és megoldja, hogy a dalaink belső értékét is megmutassa. Azt hiszem, ez most is tökéletesen sikerült neki, nagyon büszke vagyok a végeredményre. A szöveg az emberiség akaratával foglalkozik, hogy ez hogyan ütközik meg a tudással és a halandóságunkkal. Jó szórakozást hozzá!”

’The Nightmare Of Being’ mediabook dallista:

CD 1:

01. Spectre Of Extinction
02. The Paradox
03. The Nightmare Of Being
04. Garden Of Cyrus
05. Touched By the White Hands Of Death
06. The Fall into Time
07. Cult Of Salvation
08. The Abstract Enthroned
09. Cosmic Pessimism
10. Eternal Winter Of Reason

CD 2:

01. Red (King Crimson-feldolgozás, Live At Roadburn)
02. The Scar (Live At Roadburn)
03. Koyaanisqatsi (Philip Glass-feldolgozás, Live At Roadburn)
04. The Burning Darkness (Live At Roadburn)
05. Daggers Of Black Haze (Live In Stockholm)
06. Death And The Labyrinth (Live In San Francisco)
07. A Stare Bound In Stone (Live In San Francisco)
08. Heroes And Tombs (Live In San Francisco)
09. The Night Eternal (Live In San Francisco)

At The Gates - The Nightmare Of Being

 

Megosztás