Az ex-Savatage és Circle II Circle énekes, Zak Stevens és Secret Sphere gitáros, Aldo Lonobile közös zenekara már a második számot osztotta meg a február 14-én megjelenő bemutatkozó albumáról. Zak Stevens nem tér el a jól bevált recepttől, most is a Savatage jellegzetes stílusjegyeit ismerhetjük fel a banda dalain.

Archon Angel

A Frontiers Music leigazolta az Archon Angelt a kiadó gyorsan szaporodó metal névsorának legújabb tagjaként.   A gitáros-producer Aldo Lonobile és az énekes Zak Stevens a Timo Tolkki’s Avalon ‘Return To Eden’ albumának készítése során találkozott, amelynek Aldo volt a producere és gitáron is közreműködött, Zak pedig néhány dalban szerepelt vendégénekesként.

Zak Stevens azt mesélte el, hogy kezdődött az egész: „Aldo Lonobile volt a producere ‘Return To Eden’ albumnak és így történt, hogy találkoztunk 2018-ban. E-mailben kapcsolatba lépett velem, és együtt kiválasztottunk két dalt, amit felénekeltem. Aldóval azonnal nagyon könnyű volt dolgozni, és nagyon sokat gondolkodtunk együtt a zenén és a produkción is. És most itt vagyunk az Archon Angel tagjaiként és együtt játszunk a debütáló albumon, a ‘Fallen’-en!”

„Az Archon Angel esetében szinte a nulláról kezdtük el az összes dalt – folytatta Zak. – Aldo nagyon sok dalhoz készített demót, hogy elkezdhessünk dolgozni. Ő egy csodálatos gitáros, és lenyűgöző volt, amit csinált. Innentől mindenki részt vett a munkában. Az olasz zenekari tagok [Aldo – gitár, Marco Lazzarini – dob és Antonio Agate – billentyűk] és régi francia barátom, Yves Campion a Nightmare zenekarból, aki basszusozott, segítettek Aldónak a hangszerelésben. Én az énekdallamokon dolgoztam Aldóval és a feleségemmel, Katherine Stevensszel együtt, aki maga is nagyon kreatív író. Néhány csodálatos dalszöveggel és az album általános koncepciójával segített Aldónak és nekem.”

Aldo Lonobile hozzátette: „Zak nagy hatással volt a zenei hátteremre, különleges hangszíne van, és a mérföldkőnek számító Savatage albumok, melyeken énekelt, minden idők kedvenc albumai között vannak számomra. Amikor a Frontiers lehetőséget biztosított, hogy vele dolgozzak a legfrissebb Timo Tolkki’s Avalon metal opera, a ‘Return To Eden’ produkciós munkálatai során, nagyon izgatott lettem, de minden rendkívül egyszerű volt vele. Nagyon büszke vagyok a zenére, amelyet együtt írtunk, és remek csapat vagyunk.”

Archon Angel

Aldónak az olasz rock szcéna legkiemelkedőbb dalszerzői és zenészei segítettek a dalírásban, többek közt Simone Mularoni (DGM, Sweet Oblivion) és Alessandro Del Vecchio (Jorn, Hardline és Edge Of Forever, melyben Aldóval együtt játszik).

Maga az album egy központi szereplővel, az „Archon”-nal foglalkozik, aki egy modern angyalfigura. Az ötlet a gnoszticizmus vallásos rendszeréhez vezet vissza. Az egyetlen különbség az, hogy az Archon történetét a mai napokba helyezték át. Az Archon egy médium, aki üzeneteket továbbít Istennek a földi emberektől. Az albumról a Rise és a Fallen című dalokat lehet meghallgatni.

Dallista:

01. Fallen
02. The Serpent
03. Rise
04. Under The Spell
05. Twilight
06. Faces Of Innocence
07. Hit The Wall
08. Who’s In The Mirror
09. Brought To The Edge
10. Return Of The Storm

Felállás:

Zak Stevens – ének
Aldo Lonobile – gitár
Yves Campion – basszusgitár
Marco Lazzarini – dobok
Antonio Agate – billentyűs hangszerek (csak a stúdióban)

Archon Angel - Fallen

(A címlapon Joel Barrios fotója.)

Megosztás