7 évvel a ’Snakes In Blossom’ után májusban jön ki az Angertea 6. nagylemeze, amelyről újabb súlyos előzetes mutatkozott be, állítólag lesznek kevésbé sötét tételek is az új albumon.

Angertea

Május 5-én jelenik meg a H-Musicnál az Angertea 6. albuma ‘Darkmind’ címmel, amelynek hangzásvilágáról és a lemez borítójáról így mesélt Mihály Gergő énekes-gitáros:
„Igyekeztünk egy olyan lemezt csinálni, ami egyrészt méltó az Angertea örökségéhez, másrészt egyfajta kívülálló a mai anyagok között. Ezúttal nincsenek akusztikus slágerek, átvezetők, csak 7 dal bő 40 percben, amelyekbe minden tudásunkat, tapasztalatunkat és érzelmünket beletettük. Ez az első albumunk, amin a zenekar a saját Teaplant nevű stúdiójában dolgozott, a hangzásért pedig én feleltem.
Egy nagyon nem tipikus, nem mai hangzás volt a cél. Hangmintákat nem is használtunk. Egy markáns, óriás-szörnyeteg dobhangzás elérését szerettük volna, ami egyből felismerhetővé teszi a teljes lemezt. Olyan albumok voltak a referenciák, mint például, a Neurosis ‘Times Of Grace’ lemeze, vagy a Nirvana ‘In Utero’-ja (Steve Albini munkái), vagy például a Primus ‘Brown Album’-a. Ezeken a lemezeken hallatszik, hogy hús-vér emberek játszották fel őket, és igazi organikus hangzással rendelkeznek. Ez amúgy az első Angertea-lemez, amin nincs vendégzenész. A kisfiamon kívül persze, aki a ‘Genocide?’-ban sikítozik egy kicsikét. De ő nem külsős vendég, hanem a zenekari törzs tagja. Borító téren is szakítottunk a hagyományokkal. Eddig ugye majdnem mindig a saját festményeim voltak a fronton. Ezúttal viszont, ahogy meglett a ’Darkmind’ cím, egyből egy ilyen régies, reneszánsz festmény ugrott be egy vérző fejű majomkirályról… Enyhe utalás ez a mai királyokra… És hát én teljesen más stílusban festek… Viszont eszembe jutott Szekeres Péter festőművész barátom, akiről tudtam, hogy képes megfesteni a víziómat. Kiváló munkát végzett.”

 

 

A márciusban debütált Genocide? után tegnap megjelent a szöveges videóval megtámogatott Gain Overdose című kislemezdal is.

’Darkmind’ dallista:

01. Labyrinth
02. Embrace of Lizards
03. Gain Overdose
04. The Unexpected Gift
05. Sacred Garden
06. Genocide?
07. Darkmind

Angertea

Megosztás