A ’High Road’ címmel megjelent album premierjét a Seven Times című dalhoz készült klip kíséri, október 8-án pedig a Gödörben bemutatják élőben az új anyagot.

Az Amberjack legénysége legutóbbi megjelenésük, a tavaly februári ’Promised Land’ kislemez óta alapvetően kicserélődött, az eredeti felállásból csak Láng Vince énekes maradt. A ’High Road’ című új nagylemez számos zenész kollaborációjával készült el: a dalszerzésbe Vince mellé beszállt Gábor Andris (Ozone Mama), Makay András, Hantó Doma és Csaba András „Joe” (Mad Robots) is. A banda új albumán közreműködött Boros Béla és Csaba András „Joe” basszusgitáron, Markó János dobokon, Cséry Zoltán és Lukács László billentyűs hangszereken, Gremsperger Juli és Tóth Kata pedig háttérénekesként. A különböző stílusú zenészek együttműködéséből olyan változatos anyag született, amely azonban mégis arra törekszik, hogy modernebb felfogásban, de folytassa a zenekar korábbi hagyományait. A produceri feladatokat Gábor András vállalta, a felvételeket és a mixet Makay András készítette, a mastert pedig Hantó Doma (Phantom Mastering).

 

 

A Seven Times zenei alapja Csaba András „Joe”, a Mad Robots basszerosa fejében fogant, aki basszusgitárra írta meg az alaptémát. A SuperSize Recording stúdió pincéjében töltött hónapokig tartó vajúdás után az első komplett demót Makay Andris készítette el, az ő ötlete volt a poliritmia, míg a bluesos C-részt Vince hozta. Cséry Zoli ebben a dalban is odatette a Hammond-szólóját. Joe így emlékszik vissza a dalírási folyamatra: „Vincét kb. 16 éve ismerem. Az elmúlt évben nagyot fordult vele a világ, így került egy olyan nehéz helyzetbe, ahonnan nem mindenki tud jól felállni. Ekkor kérdezte meg, hogy részt vennék-e egy szám megírásában a most megjelenő lemezre. Rögtön igent mondtam. Az élethelyzet, amibe került, nagyon megérintett, és miközben a dal témáit írtam, mindig ehhez az érzéshez nyúltam. Ezért is volt a dal munkacíme Tabula Rasa, vagyis tiszta lap. Kezdettől fogva abban gondolkodtam, hogy a csendes, szomorkás önmarcangolástól szeretnék eljutni a kirobbanó végkifejletig, amit szerintem sikerült is megvalósítani.”

A dalszöveg emlékezetes körülmények közt jött létre, Láng Vince, a banda énekese 2020 szeptemberében egy borongós éjjel, egy és három óra között írta feltűrt nadrággal a Balatonban állva: „Azért emlékszem rá ennyire tisztán, mert annyira szürreális volt. Már napok óta hallgattam az alapot, de a poliritmia annyira megkavart, hogy nagyon nehezen tudtam elkezdeni énekelni rá. Közben ott forgott a fejemben, hogy milyen rohadt nehéz felállni a vesztes helyzetekből, ami a zenekarral kapcsolatos megélésem volt akkoriban. Éjjel egy tájban Füred elmosódott fényeit nézegettem dél felől, és majd megfagytam a vízben, amikor beugrott a »fall down seven times, stand up eight times«-téma. Onnantól már pikk-pakk megvolt az egész.”
A klipről így mesél Vince: „A videóklipet a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói, Laczkó Dani és Varga Andrea készítették, akikkel a Majdnem Híres Rocksuli klippályázatán keresztül kerültünk kapcsolatba. Számunkra nagyon izgalmas volt, hogy animációs klipet készítettek, ahol mindegy egyes képkocka egy-egy festmény. Munkájukat korábbi mesterük, az időközben sajnos már elhunyt képzőművész-legenda, Révész László segítette.”

Az Amberjack lemezbemutató koncertje 2021. október 8-án lesz az újranyílt Gödör klubban, vendég a The Trousers. Részletek az esemény Facebook-oldalán, jegyek elővételben a Tixán. A normál 1800 Ft-os belépő mellett „special guest-jegy” is váltható 7000 Ft-ért, amely pluszban tartalmaz egy zenekaros pólót és egy példányt az új CD-ből.
Az alsó hivatalos YouTube-playlistre klikkelve meghallgatható a teljes ’High Road’ album!

’High Road’ dallista:

1. Backstabs & Heartaches
2. Seven Times
3. Tears In My Eyes
4. Ordinary Man
5. The Beast In Me
6. At Midnight
7. When You Smile
8. Lava Queen

Megosztás