Az Amaranthe aktívan tölti a koronavírus-helyzetből fakadó kényszerpihenőt, ugyanis a stúdióban zárták el magukat, hogy rögzítsék új lemezüket.

Amaranthe – A stúdióban karanténozzák el magukat

A tegnapi napon elkezdte új lemezének felvételeit az Amaranthe. A csapat eredetileg nem most akart ezzel foglalkozni, azonban a koronavírus-járvány okozta leállás miatt rengeteg idejük felszabadult. „Furcsa érzés, hogy folytatjuk a működésünket, miközben a világ nagy része zár alatt van, a zeneipart pedig nagyobb kár éri, mint a legtöbb más iparágat. Azonban rendkívül fontosnak tartjuk, hogy menjünk tovább és ne hagyjuk, hogy legyőzzön minket ez a betegség. Mindez azt jelenti, hogy hatékonyan el kellett zárnunk magunkat, ahogy mindenki másnak is kell, amennyire csak lehet.”

A zenekar gyors döntést hozott, amikor a dán kormány bejelentette, hogy lezárja határait, úgyhogy mihamarabb vonatra szálltak és a határzár előtt egy órával érkeztek meg Svédországból Koppenhágába, hogy elkezdhessenek dolgozni a 2018-as ’Helix’ folytatásán. „Sokan közületek kötelező vagy önkéntes karanténban vannak jelenleg, azonban igyekszünk rendszeres stúdiós hírekkel szórakoztatni titeket. A lemez még csak a korai fázisában jár, azonban nagyon erős érzéseink vannak iránta, és úgy gondoljuk, hogy ezt kétségtelenül meg fogjátok érteni, amikor később, az év folyamán meghallgatjátok majd.”

A csapat december 4-én lép fel Budapesten a Beyond The Black társaságában. A koncert Facebook-eseménye ITT található.

Megosztás