Alice Cooper transzneműséggel és kiskorúakkal kapcsolatos megjegyzései felzúdulást váltottak ki, emiatt a Vampyre Cosmetics cég azonnal felbontotta vele a sminkkollekcióra vonatkozó szerződését.

Alice Cooper ellenzi a kiskorúak transznemű műtétjeit divathóbortnak nevezve azt, és kritizálta a woke kultúra szellemiségét. Ezt követően a Vampyre Cosmetics bejelentette, hogy felbontja a vele kötött szerződését, mivel nyíltan kiállnak az LMBTQ+ közösség mellett:
“Alice Cooper közelmúltbeli kijelentései miatt nem folytatjuk vele az együttműködést, hiszünk abban, hogy mindenkinek jár az egészségügyi ellátás. Minden webshopos előrendelés árát visszatérítjük.”
A kérdéses interjúban Coopert arról kérdezték, mit gondol nagynevű zenésztársai nemi identitással kapcsolatos megjegyzéseiről, amire azt mondta:
“Helytelennek tartom, hogy például van egy hatéves gyerek, akinek fogalma sincs a világról. Ő csak játszani akar, és te összezavarod azzal, hogy »igen, fiú vagy, de lehetnél lány is, ha azt szeretnéd«.
Az én logikám többnyire ez: »ha ilyen nemi szerveid vannak, akkor fiú vagy, ha olyan nemi szerveid vannak, akkor lány vagy«. Különbség van aközött, hogy »férfi vagyok, aki valójában nő, vagy nő vagyok, aki valójában férfi«, és aközött, hogy nő vagy férfi akarok lenni. Férfinak vagy nőnek születünk, a tények makacs dolgok.”

 

 

Megosztás