Ritka pillanat, amikor Alice Cooper zenekarával klubkoncertet ad. Ezt tetézi még az is, ha az egykori Alice Cooper Band tagjaival teszi ugyanezt. Egy ilyen ritka pillanatot örökítettek meg 2015-ben és jelentetnek meg most szeptember 30-án.

Alice Cooper 2015

Az 1968-ban alakult eredeti Alice Cooper Band a hard rock olyan sokkoló erejű, színpadias stílusát hozta létre, amire korábban még nem volt példa, létrehozva a shock rock műfaját, melynek azóta számos követője van. Öt év alatt nem kevesebb mint hét stúdióalbumot adtak ki, köztük a nemzetközi áttörést hozó ‘School’s Out’-ot (rajta az azonos című Top 10-es slágerrel) és az amerikai listavezető ‘Billion Dollar Babies’-t. A zenekar 1974-re a rocksztárok élvonalába emelkedett… majd feloszlott.

 

 

2015 októberében – több mint 40 évvel később – egy lemezbolt-tulajdonos, aki nagy rajongójuk volt, meggyőzte az eredeti felállást, hogy álljanak össze újra egy különleges fellépés erejéig a Good Recordsban, az ő dallasi lemezboltjában. Alice Cooper (ének), Michael Bruce (gitár), Dennis Dunaway (basszusgitár) és Neal Smith (dob) mellett Alice jelenlegi gitárosa, Ryan Roxie is színpadra lépett a néhai Glen Buxtont helyettesítve. Telt házas közönség várt Dennis Dunaway ‘Snakes! Guillotines! Electric Chairs!’ című könyvének dedikálására… de végül egy igazi meglepetés érte őket. A legendás reunion-show-t, amelyen olyan örök klasszikusok szólaltak meg, mint a No More Mr. Nice Guy, az I’m Eighteen vagy a School’s Out, szerencsére filmre is vették és most szeptember 30-án először válik elérhetővé világszerte az earMUSIC kiadásában. A ‘Live From The Astroturf, Alice Cooper’ című dokumentumfilmet 2019-ben rendkívül lelkesen fogadták a rajongók és a rockújságírók egyaránt a világ filmfesztiváljain. Több díjat is nyert, mint rocktörténelmi eseményről szóló tudósítás. A filmet a koncertlemez első nyomású CD- és LP-kiadása is tartalmazza. Erről mutatták be ízelítőnek az I’m Eighteen videóklip-verzióját.
A kiadvány kapható lesz a hazai boltokban is Blu-ray+CD, valamint curaçaokék és barackszínű dupla vinyl+DVD formátumban, az előrendelés már elindult.

A ‘Live From The Astroturf, Alice Cooper’ dallistája:

CD :
01. Caught In A Dream
02. Be My Lover
03. I’m Eighteen
04. Is It My Body
05. No More Mr. Nice Guy
06. Under My Wheels
07. School’s Out
08. Elected
09. Desperado

DVD/Blu-ray (teljes játékidő: több mint 100 perc):
Dokumentumfilm a teljes koncert felvételével
Extrák:
Videóklipek: I’m Eighteen (Live From The Astroturf), Under My Wheels (Live From The Astroturf)
Terjedelmes interjú Dennisszel, Michaellel és Neallel.

Live From The Astroturf, Alice Cooper

Megosztás