A Frontiers kiadó háza táján producerként, hangmérnökként, zeneszerzőként, multiinstrumentalista zenészként és énekesként is jól ismert figura lemezt adott ki ’Sounds From The Notebook – The Demo Sessions’ címmel.

Alessandro Del Vecchio

Hazánkban ugyan a Hardline tagjaként lépett fel tavaly decemberben, de közreműködött a Revolution Saints, Johnny Gioeli Deen Castronovo, a Find Me, a Place Vendome, a Resurrection Kings és a Sunstorm albumain is, és van egy saját bandája is, az Edge Of Forever. Ezek dalainak eredeti verzióiból válogatott össze tizenkettőt.

 

 

Érdekes látni (vagyis inkább hallani), hogy milyen metamorfózison ment át pl. a Revolution Saints – mára ötmilliós nézettséget produkáló klippel rendelkező – Back On My Trail című dala, mire lemezre került.

Alessandro Del Vecchio neve mára fogalommá vált a dallamos rock szcénában, formálója a műfajnak, és elvitathatatlan a munkássága a Frontiersnél, amelyből rengeteg siker született. Egy sor neves zenésznek írt dalokat, amelyeket ők vittek sikerre, ezért jogosan jött az ötlet, hogy rávilágítson a komponálás folyamatára, a dalok megszületésére, a válogatás Alessandro szemszögéből mutatja be a 12 szerzeményt, az eredeti ötletekre fókuszálva. Ő énekel a felvételeken, minden hangszeren ő játszik, természetesen ő végezte a hangszerelést, és ő a producer is, egyedül az Edge Of Tomorrow-ban segít be Simone Mularoni gitáron, basszuson és dobon, aki a nóta társszerzője és társproducere.

Alessandro Del Vecchio

„Alapvetően zeneszerző vagyok. Gyerekként arról álmodoztam, hogy olyan előadó leszek, aki maga írja a zenéjét, sosem érdekelt az, hogy csak énekeljek és játsszak, a saját dalaimon keresztül akartam megtalálni a saját hangzásomat. Bármikor képes vagyok komponálni, csak leülök és írok, számomra ez teljesen természetes, egyfajta beteljesülés. Történeteket és hangokat látok-hallok mindenhol, számomra az életem és az engem körülvevő világ az inspiráció kimeríthetetlen forrása. Nyilván a saját sztorimat mesélem el és a saját elképzeléseimet zenésítem meg, ha magamnak írok, de ha másnak, akkor megpróbálok átülni az ő székébe, viszont mindig fontos, hogy pozitív üzenete legyen a dalnak. Nem az a fajta dalszerző vagyok, aki a fiókban tatja az ötleteit, számomra az alkotást az adott pillanat hozza el, leülök, megírom, felveszem, befejezem, ahogy elkap az ihlet.

Amikor a Frontiers felvetette a demóválogatás ötletét, egyrészről nagyon megtisztelve éreztem magam, mert csapatjátékos vagyok, és tudom, hogy a dalok mégiscsak zenekari együttműködésből születtek, másrészről viszont nagyon lelkesítő érzés volt, hogy eredeti verziójukban adhatom ki ezeket. A demók mindegyikével alig néhány óra alatt készültem el annak idején, beleértve a komponálást, a hangszerelést és a rögzítést is, ha nekiállok az ilyesminek, akkor nem vacakolok vele sokat. Ez olyan, mintha a fejemben a kreatív energiák már teljesen elkészülnének az anyaggal, és csak a megfelelő csatornát kellene megtalálni a letöltéshez. Néhol egyszólamú éneket hallhatsz, máshol a gitárhúr csikordulását, vagy az én gitárszólómat, de a cél pont ez volt: hogy megmutassuk a dalokat az igazi, nyers valójukban. Képzelj el engem, ahogy egyedül ülök a stúdióban, körülöttem hangszerek, egy mikrofon és egy notesz, hunyd be a szemed és nyomd meg a »play« gombot. Ott leszel velem, és elkapod a pillanatot, amikor a megálmodott hangok zenévé változnak.”

Alessandro Del Vecchio

’Sounds From The Notebook – The Demo Sessions’ dallista:

01. The Road To Nowhere (Find Me)
02. Through (Gioeli-Castronovo)
03. Back On My Trail (Revolution Saints)
04. Set The World On Fire (Gioeli-Castronovo)
05. Edge Of Tomorrow (Sunstorm)
06. Fever Dreams (Hardline)
07. Take You Home (Hardline)
08. Turn Back Time (Revolution Saints)
09. Power Of Music (Place Vendome)
10. Who Did You Run To (Resurrection Kings)
11. Promised Land (Edge Of Forever)
12. Where Will We Go From Here (Hardline)

Alessandro Del Vecchio - Sounds From The Notebook - The Demo Sessions


Megosztás