Február közepén jelenik meg az amerikai blues-rock gitáros következő nagylemeze, amelyet egy friss szöveges videóval bemutatott dallal népszerűsítenek.

Albert Cummings

Több mint 20 éves karrierrel a háta mögött koncertjeire támaszkodva szerzett magának hírnevet a Albert Cummings. A kezében annyira életre kel a hangszer, hogy ezt blues műfaj királya, maga B.B. King is elismerte, és olyan legendákkal említette egy lapon, mint Stevie Ray Vaughan és Jimi Hendrix. A ’Believe’ lemezen Cummings több stílusból elegyít, így a háttérénekesek, a dinamikus fúvós szekció és a babonázó gitár riffek is helyet kapnak. Az friss szerzemények felvételeit az Alabama államban található Muscle Shoals városában készítették, mégpedig az ikonikus FAME Studios falai között. Cummings segítségére a Grammy-díjas producer, Jim Gaines (Steve Ray Vaughan, Sanata) volt, akinek segítségével egy időtálló rhythm, funky és soul stílusú anyagot vettek fel. „Hallhatjátok a különbséget a korábbi lemezeim és az új között, ez a Muscle Shoals-faktor – vezette fel új projektjét Albert. – Ha más helyen vettem volna fel ugyanezeket a dalokat, akkor a ’Believe’ egy teljesen más album lett volna.”

A Mascot Label Group webes boltjában CD és kék színű vinyl lemezen előrendelhető már a kiadvány (ITT), a kiadó YouTube-oldalán már elérhető a Queen Of Mean című friss szerzemény.

Megosztás