Jövő hét pénteken érkezik a lemezboltokba az amerikai blues-rock gitáros újdonsága a Mascot Label Group gondozásában. A holland kiadónak köszönhetően a harmadik felvezető dal is megismerhető.

Albert Cummings

Több mint 20 éves karrierrel a háta mögött koncertjeire támaszkodva szerzett magának hírnevet Albert Cummings. A kezében annyira életre kel a hangszer, hogy ezt blues műfaj királya, maga B.B. King is elismerte, és olyan legendákkal említette egy lapon, mint Stevie Ray Vaughan és Jimi Hendrix. A ’Believe’ lemezen Cummings több stílusból elegyít, így a háttérénekesek, a dinamikus fúvós szekció és a babonázó gitár riffek is helyet kapnak. Az friss szerzemények felvételeit az Alabama államban található Muscle Shoals városában készítették, mégpedig az ikonikus FAME Studios falai között. Cummings segítségére a Grammy-díjas producer, Jim Gaines (Steve Ray Vaughan, Sanata) volt, akinek segítségével egy időtálló rhythm, funky és soul stílusú anyagot vettek fel. „Hallhatjátok a különbséget a korábbi lemezeim és az új között, ez a Muscle Shoals-faktor – vezette fel új projektjét Albert. – Ha más helyen vettem volna fel ugyanezeket a dalokat, akkor a ’Believe’ egy teljesen más album lett volna.”

A kiadó YouTube-oldalán már elérhetőek a Queen Of Mean és a Hold On című dalok, most a Red Rooster folytatja a sort. A ’Believe’ CD és kék színű vinyl lemezen érkezik előrendelést ITT adhatsz le.

Megosztás