Az elmúlt napokban már többször is beszámoltunk az EDDA gitárosának karanténprojektjéről, ami új felvételekkel bővült, plusz azt is bejelentette a zenész, hogy pénteken élő koncertet ad az interneten.

Alapi István

István Alapi’s Quarantine Project néven új projektet indított Alapi István. A zenész a következő gondolatokat fűzte a vállalkozáshoz: „Aki ismer, az jól tudja, hogy a közösségi médiában a vírus megjelenése előtt is aktív voltam. Megmutattam magamat zeneszerzés és gyakorlás közben a közönségnek, olykor improvizatív dalokkal kedveskedtem rajongóimnak. Most, amikor alapvetően változtak meg a mindennapok, amikor az emberek nagy része bezártságban él, úgy gondoltam, az internet nagy segítséget nyújthat a kapcsolatok őrzésére.”

 

 

Az eddig bemutatott dalok után most újabb három hallgatható meg alább, amit ezzel az üzenettel toldott meg a gitáros: „Sziasztok! Pénteken, azaz 17-én este 20 órakor itt az oldalon [a Facebook oldalán, ITT – a szerk.] csinálok egy kis élő koncertet. Elméletileg hi-fi hanggal, tehát nem telefonhangú szobacsörömpölés minőségben. Szóval javaslom, hogy rendes cuccon, ne telefonon hallgassátok! Elég macerás technikailag (konzultáltam Gyulai Zsoltival, a hangmérnökünkkel ez ügyben), de bízom benne, hogy működni fog technikai fennakadás nélkül!”

Megosztás