Marcin Patrzałek, a 20 éves lengyel gitárzseni, az ’America’s Got Talent’ 2019-es középdöntőse egyedülálló technikájával formálta újra a legendás dalt.

Marcin Patrzałek (művésznevén Marcin) 2015-ben tűnt fel a lengyel ’Must Be The Music’ show nyerteseként. Ezután sikerrel szerepelt több nemzetközi tehetségkutatón és gitárversenyen, kiadott egy albumot és egy EP-t, műsorával turnézott több országban, nagynevű magazinok kezdtek el cikkezni róla, a videóinak a nézettsége mára túl van a 150 millión, 2018 óta az Ibanez gitármárka endorsere. Az igazi áttörést az ’America’s Got Talent’ 2019-es szériája hozta számára, ami után a Sony Masterworkshöz szerződött, három kislemez után az új albumán dolgozik velük.

 

 

A Led Zeppelin 1975-ös ’Physical Graffiti’ című albumán található a Kashmir, amelyet a banda csúcsalkotásai között tartanak számon, hangsúlyozva annak progresszivitását. Marcin bátran nyúlt hozzá a dalhoz egy szál akusztikus gitárral, és fingerstyle technikáját sajátosan egészíti ki a gitárt ütőhangszerként, illetve – némi elektronikai támogatással – basszusalapként is használva.

 

Megosztás