Az AC/DC védjegyének számító dal feldolgozása Tom Morello októberben érkező új szólóalbumának a beharangozója.

Leginkább a Rage Against The Machine és az Audioslave egyedi technikájú gitárosaként ismert Tom Morello, aki új szólóalbumát ’The Atlas Underground Fire’ címmel adja ki október 15-én CD-n és digitális formában, a vinylre ácsingózóknak 2022. január 4-ig kell várniuk a lemezre, mely a 2018-as ’The Atlas Underground’ és a 2020-as ’Comandante’ után a harmadik lesz a sorban.

 

 

Rengeteg sztárvendég közreműködik a lemezen, amelyen ígérete szerint jellegzetes gitárjátéka határozottan érvényesülni fog, az anyagot rock, alternatív és elektronikus zene fúziójaként jellemezte, amely a világjárvány idején íródott. „A lezárás alatt lehetetlen volt hangmérnököt szerezni, így az összes gitárszólamot a telefonommal vettem fel, ami eléggé agyament ötletnek tűnt, de végül az alkotás szabadságához vezetett, ugyanis nem gondolhattam túl egyetlen gitárszólamot sem, és csak az ösztöneimre hagyatkoztam. Ez a lemez mentőcsónak volt egy nehéz időszakban, lehetővé tette, hogy új művészi kapcsolatokat létesítsek, amelyek segítettek a félelmet és szorongást kiírni magamból.”

Az albumon közreműködő vendégek között ott van a Bring Me The Horizon, Chris Stapleton, Damian Marley, Mike Posner és nem utolsósorban Eddie Vedder (Pearl Jam) és Bruce Springsteen, akikkel közösen adják elő az AC/DC klasszikusát, a Highway To Hellt.
„A mi verziónk az AC/DC előtt tiszteleg, átemeltük ezt a legendás dalt a jelenbe. Minden idők egyik legnagyobb rock ‘n’ roll dala, amelyet minden idők két legnagyobb rock ‘n’ roll énekese ad elő, én pedig zúzok benne egyet.”

A lemez elérhető lesz a nagy digitális platformokon, illetve CD-n és vinylen máris előrendelhető.

’The Atlas Underground Fire’ dallista:

01. Harlem Hellfighter
02. Highway to Hell (featuring Bruce Springsteen and Eddie Vedder)
03. Let’s Get The Party Started (featuring Bring Me The Horizon)
04. Driving to Texas (featuring Phantogram)
05. The War Inside (featuring Chris Stapleton)
06. Hold The Line (featuring grandson)
07. Naraka (featuring Mike Posner)
08. The Achilles List (featuring Damian Marley)
09. Night Witch (featuring phem)
10. Charmed I’m Sure (featuring Protohype)
11. Save Our Souls (featuring Dennis Lyxzén of Refused)
12. On The Shore Of Eternity (featuring Sama’ Abdulhadi)

Megosztás