Rocklegendák, kiváló rockabilly bandák, vidámság, tánc és amerikai életérzés – a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál tálalta zenei programkínálatát. Fellép a P.Mobil, a Mystery Gang, A Nyughatatlan, a Pedrofon, a Tom Stormy Trió, a Funk You, valamint a ZZ Copy. Rock and rolltól és V8 motordübörgéstől lesz hangos augusztus harmadik hétvégéjén a Monostori erőd.

19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Hazánk, illetve a régió legnagyobb amerikai autós találkozója, a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 13. és 16. között Komáromban. A dátum vonatkozásában a szervezők pozitívan nyilatkoztak:

„Ha az Égiek is úgy akarják – és mi nagyon bízunk benne , augusztusra magunk mögött hagyjuk ezt a nehéz, embert próbáló időszakot és újra visszakapjuk szabadságunkat. A hosszú elzárás után még jobban szükségünk lesz a közösségi élményekre, hogy újra megölelhessük egymást, egy korsó sör mellett hangosan nevetve beszélgessünk, hogy önfeledten együtt bulizhassunk. A kanapé- és karanténkoncertek helyét újra elfoglalhatja az élőzene, a nagykoncertek, a közös tánc és ének. Ezért maximális energiákat belerakunk és szervezzük a programokat, hogy felejthetetlen 4 nappal ajándékozhassuk meg vendégeinket.”

„A rock örök és elpusztíthatatlan” – hangzott el egykoron a P.Mobiltól. Az ikonikus zenekar tagjai 50 éve vannak a színpadon, a hard rock műfaj hazai megteremtői, olyan óriási slágerek fűződnek hozzájuk, mint a Kétforintos dal, Miskolc, a Rocktóber vagy a Menj tovább. A rocklegendák fél évszázad után is töretlenül mennek előre, csinálják, amihez legjobban értenek, őszinte szövegeikkel a komáromi közönséget is megigézik.

A rock műfajánál maradva hazánk legkiválóbb ZZ Top tribute bandája, a ZZ Copy is Komáromnak veszi az irányt. Hamisítatlan texas blues rock dallamokkal, a legnagyobb ZZ Top slágerekkel örvendeztetik meg a publikumot. Az amerikai életérzést zenei patronba tölti és a saját dalok mellett a legnagyobb Johnny Cash slágereket hozza el A Nyughatatlan zenekar.

Nincs amerikai autó fesztivál rockabilly buli nélkül. A hazai és nemzetközi rockabilly királya, Egri Péter és együttese, a Mystery Gang őrült ütemeket diktálva adja majd a talpalávalót, dalai szárnyán egyenesen Las Vegasba repíti a közönséget. A zenekar egykori dobosa és alapító tagja, Fácán (Tom Stormy) is érkezik a fesztiválra új formációjával, a Tom Stormy Trióval. Pörgős, hiteles és tüzes koncertet ígérnek.

A ’30-as, ’40-es évek oldtimer ritkaságai mellett a korszak zenéjébe, a swing világába kalauzol a Pedrofon együttes. A show-elemekben bővelkedő műsorukból azonban az 50-es, 60-as évek rock and roll slágerei sem hiányozhatnak, a legjobb Hungária és Komár László nótákkal. Végül, de nem utolsó sorban, az időben haladva eljutunk a 70-es évek funk hangzásáig, amelyet a Funk You zenekar tolmácsolásában hallhatunk.

Igazi rock and rollal tuningolt hétvége vár a látogatókra Komáromban a 19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon.

19. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál,
2020. augusztus 13-16.
Komárom, Monostori erőd

Megosztás