Bár idén is elmarad Magyarország legrégebbi rock- és metálfesztiválja, mégsem maradnak buli nélkül a Rockmaraton-rajongók, ugyanakkor és ugyanott bulizhatnak a Metal Factoryn.

Metal Factory

Így indokolják a Rockmaraton szervezői a rendezvény idei lemondását, amelyet a múlt héten jelentettek be: „A jelenlegi körülmények között nem vállalhattuk a Rockmaraton megszervezését. A közönségünk közel fele diszkriminatívnak tartja a védettségi igazolvány használatát, nekünk kötelességünk az ő véleményüket is figyelembe venni. Tekintettel a rajongóink érzelmi kötődésére és a már eladott 2000 jegyre, ilyen korlátozások mellett zsarolásnak éreztük volna.”

A korábban megváltott jegyek árát visszafizetik, ugyanakkor van lehetőség támogatói csomagra vagy Metal Factory-belépőre is átváltani a bérleteket, részletek itt.

„Korábban a Facebookon feltett kérdéseinkre érkezett válaszok alapján egyértelmű, hogy a többség számított arra, hogy idén nyáron is a Szalki-szigeten bulizzon, és őket sem szeretnénk cserben hagyni. 2021. július 5-10. között azok számára, akik a korlátozások mellett is szerettek volna velünk idén fesztiválozni, megszerveztük a Metal Factory fesztivált. A rendezvény nevével szeretnénk otthonunk, Dunaújváros és az ikonikus vasmű előtt tisztelegni” – olvasható a fesztivál közleményében. Az új rendezvény nem csak a nevével állít emléket a dunaújvárosi vasgyárnak, a színpadok elnevezésével is: 5 napon át 100 hazai zenekar lép fel az Acélöntőmű, a Hideghengermű és a Kokszolóblokk színpadokon. Ez ugyan egy másik fesztivál, de az elmúlt évek során megszokott hangulat idén július elején is garantált a Szalki-szigeten, a Metal Factory belépőjegyei már elérhetőek, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!