Tunyogi Péter és a Pardon egykori közös albuma végre hivatalosan is elérhető lesz a GrundRecordsnak köszönhetően. A most megjelent korszerűsített anyagot elsőként a Hard Rock Magazin oldalán ismerheted meg.

Pardon

A Pardonról és a kiadványról így beszélt Hajnal Gábor Fonogram szakmai életműdíjas producer, menedzser: „A Pardon együttes egy igazi baráti társaság és hobbizenekar volt, hiszen csak olyankor tudtak fellépni, amikor gitárosuk, Gáti Zoli hazalátogatott Dániából. Kihasználták a ritka alkalmakat, hogy zenéljenek egy jót, eljátszották kedvenc nótáikat, amelyeket Tunyó fantasztikusan énekelt. Kisebb klubokban léptek fel, így a nagy nyilvánosság nem is tudhatta, hogy a mindenki által kedvelt énekes milyen szinten adja elő ezeket a nótákat. A kitűnő zenekar kíséretével új minőség született, amely sokáig rejtve maradt. A saját dalok mellett világslágerek, a rockzene legnagyobb sikerei is ott voltak a repertoáron. Egy bécsi vendégfellépés alkalmával az osztrák közönség is meglepődött, hogy milyen remekül játssza a magyar zenekar a nótákat. Igazi örömzene szólt a színpadról, a koncertek nem a pénzről, a »befutásról« szóltak, csupán a zenélés kedvéért, a jó hangulatért játszott a zenekar. Mivel Lippényi Gábor saját stúdióval rendelkezik, elhatározták, hogy felvesznek egy lemeznyi anyagot és milyen jól tették! Sok évvel ezelőtt meg is jelent a lemez, bootlegként terjesztették ‘I Feel Good’ címmel. Végre a zenekar a GrundRecords kiadóval közösen elhatározta, hogy újra, immár hivatalos formában is megjelentetik az albumot, hogy Tunyó utolsó munkáját a szélesebb rétegek is megismerhessék. A kiadványon utolsó dalként helyet kapott az egykori Pardon magja köré verbuválódott Wasbeton zenekar felvétele, ami az eltávozott színészbarátoknak állít emléket. Ez a lemez igazi rocktörténeti érdekesség és érték, amely méltó emléket állít Tunyogi Péternek.”

 

 

A hangfelvétel technikai korszerűsítése a Lippi Stúdióban készült 2021-ben, Lippényi Gábor hangmérnök vezetésével. A borítóterv és a grafika Tőkés Zoltán munkáját dicséri, aki az eredeti borítókoncepciót használta fel. A produceri feladatokat Hajnal Gábor látta el, a fotót Fényes Gábor készítette. A GrundRecords boltjában már megvásárolható a friss kiadású CD.

Pardon:

Tunyogi Péter – ének
Gáti Zoltán – gitár
Szűcs Kálmán – basszusgitár
Lippényi Gábor – billentyűk, szaxofon
Temesvári Péter – dob
Suga János – szájharmonika

Tunyogi Bernadett, Tunyogi Orsi, Deák Erzsi, Kincs Gabi, Kincs Fruzsi – vokál
Vágó László – basszusgitár (Bocsásd meg)

Wasbeton:

Hoffmann György – ének
Gáti Zoltán – gitár
Major János – gitár
Szücs Kálmán – basszusgitár
Vincze Tamás – dob

’Vadnak születtem’ dallista:

01. I Feel Good
02. Ha szól a dal
03. Born To Be Wild
04. Bocsásd meg
05. Mustang Sally
06. River Deep Mountain High
07. Boldog születésnapot
08. Radar Love
09. Volt egy lány
10. Oh, Darling
11. A zöld, a bíbor és a fekete
12. Fireball
13. Good Golly Miss Molly
14. Black Night
15. Utolsó rock and roll
+1
Wasbeton: Utolsó whisky

Tunyogi Pardon

Megosztás