Májusban jelenik meg a Vader új albuma, a korábban bemutatott Shock And Awe után most pedig a lemez részleteiről hullt le a lepel.

Vader – „Az emberiség soha nem tanulja meg a leckét”

A lengyel death metal horda, a Vader május 16-án jelenteti meg új albumát a Nuclear Blast égisze alatt ’Solitude In Madness’ címmel. Az albummal kapcsolatban a zenekar vezetője, Piotr „Peter” Wiwczarek az alábbiakat jegyezte meg: „Az emberiség soha nem tanulja meg a leckét. Úgy érzem, a feszültségek folyamatosan növekednek a világ minden táján. Az emberek elfelejtették, mi az igazi fájdalom. Általában a fiatal generációk nem tartják tiszteletben az idősebbeket és még önmagukat sem tisztelik. A televíziókban éljük mindennapjainkat lélektelenül. Körbevesz minket az üresség. Úgy gondolom, hogy a technológia kiszívja belőlünk az embert. Ma már magányosabbak az emberek, mint bármikor korábban, de úgy gondolják, hogy a technológia köt össze minket egymással. Ez őrület! Valójában innen származik a ’Solitude In Madness’ lemezcím. Természetesen ezeket a témákat nagyon Vader módon közelítem meg. Szeretek történeteket mesélni és kifejezni magam rajtuk keresztül.”

A ’Solitude In Madness’ lemezért a zenekar elhagyta komfortzónáját és elvonult az angliai Grindstone Studiosba, ahol Scott Atkins segítségével 2019 nyarán, négy hét alatt rögzítették az anyagot. Az album borítóját Wes Benscoter készítette (Autopsy, Cattle Decapitation). Alább ismét meghallgatható az album nyitódala, a pár hete bemutatott Shock And Awe.

Az albumhoz kapcsolódó Európa-turné március 7-én indul Németországban, hazánkhoz legközelebb pedig Bécsben vagy Kassán csíphető el a banda. A turnéra a Defiled, a Chronosphere és a Fallcie zenekarok kísérik el a lengyeleket.

’Solitude In Madness’ számlista:

01. Shock And Awe
02. Into Oblivion
03. Despair
04. Incineration Of The Gods
05. Sanctification Denied
06. And Satan Wept
07. Emptiness
08. Final Declaration
09. Dancing In The Slaughterhouse
10. Stigma Of Divinity
11. Bones

Megosztás